H Audi ξαναβαφτίζει το Α1 - Τι διαφορές έχει το νέο allstreet;

Το A1 οδεύει προς το τέλος της καριέρας του, αλλά αυτό δεν το αποτρέπει από το να λανσάρει νέες εκδόσεις ή έστω ονόματα.

  • -
  • -

Πόσοι από εσάς γνωρίζεται πως το compact supermini της Audi, το A1, δεν είναι μόνο διαθέσιμο με διάφορα πακέτα εξοπλισμού και κινητήρες, αλλά έρχεται και σε υπερυψωμένη crossover έκδοση; Κι όμως το A1 Citycarver όπως το ονόμαζε η γερμανική μάρκα μέχρι σήμερα, κυκλοφορεί εδώ και περίπου 3 χρόνια και αποτελεί ουσιαστικά ένα A1 με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο περιπετειώδη εμφάνιση. Δεν θα λέγαμε πως είναι ιδιαίτερα πιο ικανό σε σχέση με ένα απλό A1 σε εκτός δρόμου διαδρομές, μιας και έρχεται αποκλειστικά ως προσθιοκίνητο, αλλά σίγουρα το καλύτερο “ground-clearance” του επιτρέπει να κινηθεί σε έναν χωματόδρομο με περισσότερη άνεση και λιγότερο άγχος.

2023-audi-a1-allstreet-2

Αν και το A1 γενικότερα διανύει τα τελευταία κεφάλαια της καριέρας του, μιας και δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος αντικαταστάτης για την τρέχουσα γενιά, αυτό δεν εμπόδισε της Audi από το να προσφέρει μερικές ανάσες φρεσκάδας στην crossover έκδοση. Βλέπετε το Citycarver ξαναβαφτίζεται και πλέον θα λέγεται Allstreet, θυμίζοντας τις αντίστοιχες κατασκευές με off-road προσανατολισμό των μεγαλύτερων μοντέλων της γκάμας, οι οποίες φέρουν το διακριτικό «Allroad».

2023-audi-a1-allstreet-4

Τι άλλο αλλάζει στο μικρό crossover; Δυστυχώς τίποτα! Αυτό σημαίνει πως ο ίδιος 1.500άρης TSI των 150 ίππων που βρίσκαμε μέχρι σήμερα κάτω από το καπό του Citycarver θα συνεχίσει να υπάρχει, με δύο επιλογές για το κιβώτιο. 6άρι χειροκίνητο ή 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic. Και στις δύο περιπτώσεις η ισχύς θα συνεχίσει να περνά αποκλειστικά στον εμπρός άξονα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την δοκιμή του Audi A1 Citycarver με το αυτόματο κιβώτιο.

2023-audi-a1-allstreet-3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...