Porsche 911 GT3 Cup Race Car

Αγωνιστικό με την προίκα ενός θρύλου

  • -
  • -

Την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Porsche Carrera Cup GB του 2011, θα κάνει το νέο αγωνιστικό Porsche 911 GT3 Cup, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την έκδοση δρόμου 911 GT3 RS. Αυτός είναι και ο λόγος, που διαθέτει το κατά 44mm πλατύτερο πίσω αμάξωμα, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερους τροχούς, με αγωνιστικά ελαστικά. Αν και η έκδοση δρόμου ζυγίζει 1370 kg, το αγωνιστικό μοντέλο GT3 Cup έχει υποστεί εκτενή δίαιτα ζυγίζοντας 1200 kg.

Ο εξελιγμένος 6κύλινδρος boxer, έχει φτάσει σε κυβισμό τα 3.8 λίτρα και αποδίδει 450 ίππους. Η δύναμη μεταφέρεται, μέσω ενός σειριακού χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ το μηχανικό διαφορικό περιορισμένη ολίσθησης, αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τέτοια κατασκευή.

Το εσωτερικό έχει ακόμα πιο «πολεμικό» χαρακτήρα, με την εργονομία των διακοπτών, να είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της αγωνιστικής οδήγησης. Έτσι, πολλοί διακόπτες για διάφορες λειτουργίες, έχουν μετακομίσει στο τιμόνι, το τελευταίο ρυθμίζεται ως προς το ύψος, όπως και στην έκδοση δρόμου. Μια επιπλέον εισαγωγή αέρα, βοηθά τον αερισμό της καμπίνας.

Η τιμή της νέας 911 GT3 Cup ανέρχεται στα περίπου 105.000€ + φόρους, με τα πρώτα μοντέλα να παραδίνονται από τις αρχές του 2011.Τέλος, αναμένεται να συμμετάσχει σε διάφορα πρωταθλήματα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...