Οικογενειακά SUV: Citroen C5 Aircross ή Hyundai Tucson;

Δύο εξαιρετικές επιλογές στην κατηγορία των C-SUV στέκονται αντιμέτωπες. Ποιο θα διάλεγες από τα δύο;

  • -
  • -

Οι περισσότερες προτάσεις στην αγορά, όταν πρόκειται για μεγάλα οικογενειακά, έχουν τη μορφή των C-SUV. Παλαιότερα τα sedan έπαιζαν σχεδόν μόνα τους στην κατηγορία, σήμερα όμως οι υπερυψωμένες προτάσεις συγκεντρώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών. Εδώ έχουμε δύο από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί κάποιος να κάνει στην κλάση των οικογενειακών SUV. Πρόκειται για το Citroen C5 Aircross και το Hyundai Tucson.

Βενζίνη, πετρέλαιο ή υβριδικό;

Η γαλλική πρόταση ξεχωρίζει για την άνεση από την ανάρτηση, τους χώρους και τη μοναδική εμφάνιση. Πρόσφατα ανανεώθηκε κερδίζοντας ακόμη περισσότερο στην εικόνα του, ενώ το εσωτερικό του κέρδισε πόντους εκσυγχρονισμού. Οι κινητήρες αποτελούνται από σύνολα βενζίνης, πετρελαίου αλλά και Plug-In Hybrid με ισχύ από τους 130 ίππους έως τους 225 ίππους. Ωστόσο δεν διατίθεται σε έκδοση με τετρακίνηση.

Διαβάστε τη δοκιμή μας για το Citroen C5 Aircross Plug-In με τους 225 ίππους

Το Hyundai Tucson έχει κι εκείνο ξεχωριστή σχεδίαση, πολύ καλή ποιότητα στο εσωτερικό και μεγάλους χώρους. Το τεχνολογικό του υπόβαθρο είναι πλούσιο και επίσης, διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου, full hybrid σύνολο και Plug-In Hybrid σύνολο με ισχύ από 136 ίππους έως 265. Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγεται το γεγονός ότι η τετρακίνηση διατίθεται προαιρετικά σε συνδυασμό με όλους τους κινητήρες.

Δείτε τη video-δοκιμή μας για το Hyundai Tucson Hybrid των 230 ίππων

Πόσο κοστίζουν τα δύο SUV;

Οι τιμές των δύο οικογενειακών SUV ξεκινούν από τις 27.300 € για το Citroen (μοντέλο προ ανανέωσης, δείτε τον τιμοκατάλογο εδώ) και τις 26.490 € για το Hyundai (δείτε τον τιμοκατάλογο εδώ). Επιδεικνύουν ένα υπερπλήρες επίπεδο εξοπλισμού από τις βασικές τους εκδόσεις ενώ αμφότερα μπορούν να συνδυαστούν είτε με χειροκίνητα κιβώτια, είτε με αυτόματα. Επίσης, διαλέξαμε και δύο εκδόσεις για σύγκριση που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ. Πρόκειται για τα πετρελαιοκίνητα σύνολα με αυτόματα κιβώτια (7 σχέσεις το Hyundai, διπλού συμπλέκτη και οκτώ σχέσεις με μετατροπέα ροπής για το Citroen) και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η ισχύς είναι παρόμοια (130 και 136 ίπποι), οι τιμές όμως είναι με το πλευρό του Tucson αφού στην κορυφαία έκδοση Distinctive το κόστος είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από τη βασική έκδοση Feel του C5 Aircross. Ποιο από τα δύο θα προτιμούσατε; Πείτε μας ψηφίζοντας στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...