Renault Austral: To νέο SUV των Γάλλων – Πότε ξεκινούν οι παραγγελίες

Το αυτοκίνητο που αντικαθιστά το Kadjar έχει πολύ υψηλές βλέψεις στην κατηγορία των C-SUV, εντυπωσιάζοντας με την αισθητική και τις προδιαγραφές του.

  • -
  • -

Η Renault αποκάλυψε επίσημα το ολοκαίνουριο Austral, δίνοντας στη δημοσιότητα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου και ανακοινώνοντας τον χρόνο λανσαρίσματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το γαλλικό αυτοκίνητο πατά στην πλατφόρμα CMF-CD που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Nissan, έχει μήκος 4,51 μέτρα, ύψος 1,62μ., πλάτος 1,83μ.και μεταξόνιο 2,76μ. Το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 17 εκατοστά, με τη σχεδίασή του να είναι άκρως δυναμική, ισορροπώντας ιδανικά μεταξύ της κομψότητας και του σπορτίφ πνεύματος που επιθυμεί να επιδείξει η μάρκα.

austral1

Η Renault κάνει λόγο για ένα μοντέρνο SUV που διακρίνεται για τις προηγμένες τεχνολογίες και τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Σχεδιαστικά ακολουθεί τη φιλοσοφία «Sensual Tech», με τις χρωμιωμένες επιφάνειες, το μυώδες καπό, τα LED φώτα τύπου Pure LED Vision, Adaptive LED Vision ή Matrix LED Vision στην ευμεγέθη μάσκα, τα λογότυπο της φίρμας στο κέντρο, τα μαύρα γυαλιστερά προστατευτικά και τις ζάντες διαστάσεων από 17 έως 20 ίντσες, να κάνουν τη διαφορά.

Το Austral θα προσφέρεται από τα μέσα του έτους, οπότε θα ανοίξουν οι παραγγελίες, σε επτά ξεχωριστές αποχρώσεις (Glacier White, Pearl White, Flame Red, Iron Blue, Diamond Black, Shale Grey και Esprit Alpine), διαθέτοντας σε ορισμένες και διχρωμία στην οροφή.

Τα highlight του εσωτερικού κόσμου

Το εσωτερικό προέρχεται από το νέο Megane E-TECH Electric, διαθέτοντας το νέο ψηφιακό σύστημα OpenR, με τον digital πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και την κεντρική οθόνη των 9 ή 12΄΄. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πληθώρα εφαρμογών και λειτουργιών, με το λογισμικό Android να υπόσχεται ταχύτατη απόκριση στις υπηρεσίες της Google και το γυαλί Gorilla-Glass υψηλή ανθεκτικότητα. Στα έξτρα περιλαμβάνεται και το Head-Up Display 9,3 ιντσών, ένα από τα μεγαλύτερα της αγοράς, προβάλλοντας τις βασικές πληροφορίες στο παρμπρίζ με άψογο τρόπο, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

austral2

Η χρήση ξύλου, δέρματος και μαλακού υφάσματος αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα της καμπίνας, με τα διακοσμητικά σε χρώμιο και μαύρη λάκκα να ενθουσιάζουν με την αισθητική τους. Για να αναδείξει τα premium χαρακτηριστικά του νέου C-SUV, η Renault έχει προσθέσει φωτισμό περιβάλλοντος ambient, ακόμη και ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Οι χώροι για τέσσερις ενήλικες επιβάτες είναι ιδανικοί, με τη συρόμενη και αναδιπλούμενη πίσω σειρά καθισμάτων να δίνει τη δυνατότητα φιλοξενίας ακόμη και πέμπτου επιβάτη με μεγάλη άνεση. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ ανέρχεται στα 500 lt. στις βασικές εκδόσεις, στα 575 lt. με τα συρόμενα καθίσματα και στα 430 lt. στην έκδοση Ε-TECH Hybrid.

Με 200 ίππους και τετραδιεύθυνση

Το Austral θα είναι διαθέσιμο μια σειρά ήπιων υβριδικών και full hybrid συνόλων, καθώς και με το E-TECH Hybrid σύστημα. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο τρικύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1,2 lt. με μπαταρία 48V, απόδοσης 130 ίππων και 205 Nm ροπής. Ακολουθεί ο τετρακύλινδρος 1.3 Mild Hybrid με τους 140 και 160 ίππους και μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο X-TRONIC 7 σχέσεων.

austral3

Το Austral E-TECH Hybrid ενσωματώνει τον 1,2 turbo κινητήρα βενζίνης, δύο ηλεκτροκινητήρες, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1,7 kWh και ένα πρωτοποριακό 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με τις δύο σχέσεις να αφορούν την κίνηση του μοντέλου με ηλεκτρική ενέργεια, και τις υπόλοιπες πέντε σε υβριδικό καθεστώς. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 200 ίππους και 410 Nm ροπής, με τη Renault να υποστηρίζει πως η μέση κατανάλωση είναι μόλις στα 4,6 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 105 g/ km. Το ίδιο υβριδικό σύνολο θα έρθει και σε μια μικρότερη έκδοση με 162 ίππους.

Δείτε εδώ τη δοκιμή του Renault Arkana Hybrid E-Tech

Το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL συναντάται στις ισχυρότερες εκδόσεις, παρέχοντας βελτιωμένη σταθερότητα στον δρόμο και ευελιξία. Η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με την πιο σφιχτή ρύθμιση και η ακαμψία του πλαισίου, θα εκτιμηθούν δεόντως από τους οδηγούς, όπως και τα 32 εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, το ενεργό cruise control, το αυτόματο φρενάρισμα και η κάμερα 360 μοιρών.

austral4

Όπως προαναφέραμε, οι παραγγελίες για το Renault Austral θα ανοίξουν στα μέσα της χρονιάς, με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται για το φθινόπωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...