Ford Everest: Το Ranger γίνεται οικογενειακό SUV [video]

Με άκρως δυναμική εμφάνιση, χώρους ακόμη και για 7 άτομα και υψηλές δυνατότητες εκτός δρόμου, το νέο SUV της Ford ευελπιστεί να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου.

  • -
  • -

Η νέα γενιά του Everest παρουσιάστηκε επίσημα από τη Ford, με το αυτοκίνητο να απευθύνεται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, στις αγορές της Αυστραλίας και της Νοτίου Αφρικής. Στην Ευρώπη δεν προβλέπεται να έρθει. Το μοντέλο αποτελεί ουσιαστικά την SUV έκδοση του νέου Ranger που είδαμε πρόσφατα. 

everest1

Σε σχέση με το pick-up έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 50 mm, με τα φαρδιά μετατρόχια, την ευμεγέθη μάσκα και τους μεγάλους τροχούς, να αναδεικνύουν τον δυναμισμό του αμαξώματος. Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν έως 7 άτομα χάρη στις τρεις σειρές καθισμάτων. Στο κέντρο του ταμπλό έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη οθόνη αφής 10,1 ή 12 ιντσών, με τον πίνακα οργάνων να προσφέρεται σε ψηφιακή μορφή και σε διάσταση 8 ή 12 ιντσών, ανάλογα την έκδοση.

everest2

Η Ford έχει εξοπλίσει το αυτοκίνητο με κάθε λογής σύστημα και τεχνολογία, καθώς και όλες τις λειτουργίες συνδεσιμότητας χάρη στο infotainment SYNC 4A.

Δείτε εδώ το νέο Ford Ranger

Για την κίνηση του Everest φροντίζουν ένας bi-turbo diesel τετρακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2.0 λίτρων κι ο V6 3.0 turbodiesel. Από το 2023 θα προστεθεί στην γκάμα κι ο γνωστός 2.3 EcoΒoost. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό εξάρι κιβώτιο ή το αυτόματο 10 σχέσεων. Οι τιμές ισχύος και οι επιδόσεις κάθε μηχανικού συνόλου παραμένουν άγνωστες.

everest3

Η βασική έκδοση είναι δικίνητη και οι υπόλοιπες τετρακίνητες, περιλαμβάνοντας μπλοκέ πίσω διαφορικό και διάφορα προγράμματα off road οδήγησης. Σύμφωνα με την εταιρεία, το SUV μπορεί να περάσει από ποτάμι και υδάτινα κωλύματα με άνεση, έχοντας βάθος διάσχισης νερού έως 80 mm. Στην οροφή υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης σταθερών αντικειμένων βάρους έως 350 kg.

everest4

Είναι ιδανικό για εξορμήσεις στη φύση και εκτός δρόμου διαδρομές, ανθεκτικό στη σκληρή χρήση και με άψογη οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο, με βάση όσα αναφέρει η Ford. Οι κάμερες 360 μοιρών και οι αισθητήρες παρκαρίσματος υποστηρίζουν ρυμουλκούμενα μήκους έως 10 μέτρων και πλάτους 2,4 m.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...