Πότε έρχεται η νέα Skoda Fabia Monte Carlo; Teaser Video

Η σπορτίφ έκδοση της νέας Fabia θα έρθει πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά

  • -
  • -

Η σειρά μοντέλων της Skoda που φέρουν το σήμα «Monte Carlo» ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’30, για να τιμήσει την δεύτερη θέση που κατέκτησε το αγωνιστικό της στο Ράλι του Μόντε Κάρλο, το 1936. Δεκαετίες αργότερα, το 1977, το θρυλικό 130 RS κέρδισε στην κατηγορία έως τα 1.300 κυβικά στο ίδιο αγώνα, ενώ το ίδιο επαναλήφθηκε και την δεκαετία του ’90 με τα Favorit και Felicia.

Σήμερα την αγωνιστική εκπροσώπηση της μάρκας έχει αναλάβει η Fabia, η οποία τώρα ετοιμάζεται να παρουσιαστεί και σε έκδοση Monte Carlo, στην τελευταία της γενιά. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου, με το κορυφαίο πακέτο εξοπλισμού να φέρνει αποκλειστικά αισθητικές αλλαγές και όχι κάποια αναβάθμιση από πλευράς ισχύος. Την εμφάνιση θα τονίζουν οι νέες μεγαλύτερες ζάντες 18 ιντσών, αλλά όσον αφορά τον οδηγικό του χαρακτήρα ίσως δούμε μία ελαφρώς χαμηλότερη και σφιχτότερη ρύθμιση στην ανάρτηση.

Το θετικό είναι πως στην γκάμα της νέας Fabia υπάρχει και ο ισχυρότερος 1.500άρης TSI του VW Group με τους 150 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DSG. Συνδυάζοντας τον με το σπορτίφ πακέτο Monte Carlo σίγουρα θα αποτελεί ένα αξιοσέβαστο υποκατάστατο για την πολυπόθητη Fabia RS που δεν πρόκειται να δούμε να επιστρέφει.

Το μόνο που μας ανησυχεί ίσως να είναι το κόστος που θα συνοδεύει αυτή την έκδοση, μιας και το ισχυρότερο μέχρι στιγμής σύνολο των 110 ίππων σε συνδυασμό με το πακέτο εξοπλισμού Style και το αυτόματο κιβώτιο ήδη ξεπερνά τις 20.000 ευρώ στην χώρα μας.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις έως τώρα διαθέσιμες εκδόσεις της Skoda Fabia στην χώρα μας και πόσο κοστίζουν.

Παρακάτω ακολουθεί το teaser που μόλις δημοσίευσε η τσέχικη μάρκα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...