Αυτό είναι το ισχυρότερο SUV στον κόσμο

Περιγράφεται ως το πιο δυνατό πολυτελές SUV στον κόσμο, ξεπερνώντας τις Lamborghini, Bentley και Porsche.

  • -
  • -

Η Aston Martin παρουσίασε επίσημα τη νέα DBX 707, ένα υπερπολυτελές και άκρως επιβλητικό SUV, το οποίο επιθυμεί να γίνει το ταχύτερο ανά την υφήλιο, σπάζοντας το ρεκόρ της Porsche Cayenne Turbo GT, στη φημισμένη πίστα του Nurburgring.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία τετράτροχα, το οποίο στέκεται απέναντι από τους κυρίαρχους της αγοράς στην top κατηγορία, δηλαδή τη Lamborghini Urus, τη Bentley Bentayga S, το Range Rover Sport SVR και φυσικά την Cayenne Turbo GT.

dbx 707 1

Κάτω από το καπό της DBX 707 βρίσκεται ο V8 4.0 twin turbo κινητήρας της Mercedes-AMG. Χάρη στις αναβαθμίσεις, το μοτέρ αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 707 ίππων και τη ροπή των 900 Nm. Οι αριθμοί αυτοί τοποθετούν το αυτοκίνητο στην πρώτη θέση όσον αφορά τα ισχυρότερα της κατηγορίας.

Η δύναμη περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 3,3 sec και τη βελόνα του κοντέρ να τερματίζει στα 310 km/h. Το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, μαζί φυσικά με τις τεχνολογίες υποβοήθησης, φροντίζουν για την ασφαλή μεταφορά της ισχύος στην άσφαλτο.

dbx 707 2

Οι εξαπίστονες δαγκάνες με τους carbon κεραμικούς δίσκους διαστάσεων 420 mm εμπρός και 390 mm πίσω, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη επιβράδυνση, με τα ευμεγέθη ελαστικά – ζάντες 22 και 23 ιντσών – να παρέχουν τη μέγιστη πρόσφυση. Το βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, η αερανάρτηση και τα σκληρότερα αμορτισέρ, ολοκληρώνουν τη μηχανολογική υπεροχή του πρόσφατου δημιουργήματος της Aston Martin.

dbx 707 3

Από αισθητικής πλευράς, το βρετανικό SUV είναι από τα πλέον καλαίσθητα, συνδυάζοντας άψογα την κομψότητα με τα σπορτίφ στοιχεία. Οι σχεδιαστές στο Gaydon έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο στο εξωτερικό αμάξωμα όσο και στην καμπίνα, όπου κυριαρχούν οι ψηφιακές οθόνες, τα sport καθίσματα 16 ρυθμίσεων, τα δέρματα ανώτερης ποιότητας, οι χειροποίητες ραφές και το Alcantara.

Η εμπορική πορεία της Aston Martin DBX 707 αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, με την τιμή να είναι αντίστοιχη των ανταγωνιστών.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...