Ανανέωση για την BMW M8 Competition [φωτογραφίες]

Τι νέο φέρνει η γερμανική εταιρεία στο πολυτελές μοντέλο της;

  • -
  • -

Η BMW Μ8, ασχέτως αμαξώματος – διατίθεται ως Coupe, Cabrio και Gran Coupe – θεωρείται η ναυαρχίδα των μοντέλων Μ. Όντας διαθέσιμη σε τρεις διαφορετικές εκδοχές, καταφέρνει να ενσαρκώσει την φιλοσοφία του M division σε διάφορα είδη αγοραστών της πολυτελούς κατηγορίας, ενώ τώρα έρχεται ανανεωμένη για το 2022 με νέες προσθήκες στον εξοπλισμό.

Να θυμίσουμε πως κάτω από το καπό όλων των εκδόσεων της M8 Competition, κρύβεται ένα twin turbo V8 4 λίτρων, με απόδοση 625 ίππους και 750 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο M Steptronic των 8 σχέσεων και την τετρακίνηση M xDrive, το κορυφαίο μοντέλο της βαυαρικής μάρκας επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 3,2 sec (Coupe και Gran Coupe) ή 3,3 sec (Cabrio).

back

Τι νέο έχει να προσφέρει η BMW για το 2022; Αρχικά οκτώ νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί προστίθενται στον κατάλογο, ενώ κάνουν πρεμιέρα και τα φώτα M Shadow Line. Τα σκούρα ένθετα και τα χρωμιωμένα στοιχεία στο εσωτερικό των προβολέων, σε συνδυασμό με το high-gloss μαύρο πλαίσιο της μάσκας με τα χαρακτηριστικά «νεφρά» BMW, συνεισφέρουν σε μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή και σπορ φυσιογνωμία. Όσον αφορά την νέα παλέτα χρωμάτων, αυτή περιλαμβάνει τις αποχρώσεις Skyscraper grey metallic, Brooklyn grey metallic και Isle of Man green metallic όπως και το BMW Individual lacquer tansanite blue metallic, ενώ σε ματ φινίρισμα έχουμε τις Frozen Pure Grey metallic, Frozen Deep Grey metallic, Frozen Deep Green metallic και Frozen Tanzanite Blue metallic. Για να ολοκληρωθεί η εξωτερική εμφάνιση, η BMW πρόσθεσε και νέο σχέδιο ζαντών διαμέτρου 20 ιντσών.

Περνώντας στην καμπίνα των μοντέλων, το νέο έτος φέρνει και μία νέα δερμάτινη Merino/Alcantara επένδυση για τα καθίσματα, η οποία προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Παράλληλα, το εσωτερικό διατίθεται για πρώτη φορά και σε χρωματικό συνδυασμό Black/Sakhir Orange. Επιπλέον, επενδύσεις από μαύρο Alcantara σε όλες τις εκδόσεις αυτού του εξοπλισμού επεκτείνονται και στο ταμπλό και τα πάνω τμήματα των μαρσπιέ.

Την εικόνα στο πιλοτήριο ολοκληρώνει το Bmw Live Cockpit Professional, το οποίο πλέον αναβαθμίζεται και περιλαμβάνει μία οθόνη 12,3" – έναντι των 10,25" που ήταν πριν – με τη λειτουργία αφής του μεγάλου ενσωματωμένου μόνιτορ να επιτρέπει ταχύ, άνετο και διαισθητικό έλεγχο των αναρίθμητων λειτουργιών του οχήματος.

interior


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...