Νέες teaser φωτογραφίες δείχνουν το ολοκαίνουργιο Volkswagen Amarok μέσα και έξω

Βασισμένο στο Ford Ranger, το νέο μοντέλο θα παράγεται στην Νότια Αφρική και την Αργεντινή

  • -
  • -

Αφού η νέα γενιά του επιτυχημένου Ford Ranger παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα, σειρά έχει το ετεροθαλή «αδερφάκι» του, το επόμενο Volkswagen Amarok. Μόλις δύο εβδομάδες από την επίσημη παρουσίαση του αμερικανικού pick-up, η Volkswagen δημοσίευσε σχέδια του νέου Amarok, το οποίο θα βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο μοντέλο της Ford. Κάτι που είναι ξεκάθαρο από τις εικόνες, είναι ότι η Volkswagen δεν ήθελε το νέο της pick-up να είναι απλά ένα Ranger με σήματα της γερμανικής εταιρείας, αλλά να αποπνέει και το DNA της.

Σίγουρα έχοντας ως στόχο την ελαχιστοποίηση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής, κάποια μέρη του αμαξώματος, όπως οι πόρτες ας πούμε, θα είναι ίδια. Από αυτά που μπορούμε να διακρίνουμε όμως μέχρι στιγμής, φαίνεται πως η VW έβαλε τα δυνατά της ώστε το Amarok να έχει τον δικό του χαρακτήρα.

Από τις παραπάνω εικόνες, το γερμανικής καταγωγής pick-up φαίνεται ικανό για εκτός-δρόμου περιπέτειες και με το παραπάνω. Βέβαια είναι πιθανό κάποια χαρακτηριστικά του να είναι κάπως «υπερβολικά» λόγω της φύσης των σχεδίων. Μπροστά ένα χαρακτηριστικό που το φέρνει πιο κοντά με την οικογένεια VW είναι μπάρα φωτός τεχνολογίας LED, στοιχείο που έχει αρχίσει να αποτελεί μέρος της σχεδιαστικής ταυτότητας της μάρκας.

2023-vw-amarok-teaser-2

Εικόνα με το πίσω μέρος του pick-up δεν έχουμε ακόμη στην διάθεση μας, αλλά μην περιμένετε τρανταχτές διαφοροποιήσεις από τον αμερικανό «δωρητή». Στο εσωτερικό η κάθετη οθόνη για το infotainment είναι αντίστοιχη με την καμπίνα του Ranger, με την Volkswagen να έχει βάλει όμως τις δικές τις πινελιές στην χωροταξία ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Πληροφορίες για το τι θα συμβαίνει κάτω από το καπό δεν υπάρχουν αλλά υποθέτουμε θα μοιάζει με την μίξη κινητήρων βενζίνης και diesel που είδαμε ήδη στο νέο Ranger. Μία έκδοση R είναι επίσης πιθανή καθώς θα έρθει να ταιριάξει με το ήδη επιβεβαιωμένο Ranger Raptor (ακούστε το κτήνος εδώ).

Η παραγωγή θα γίνει στην Νότια Αφρική και την Αργεντινή με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να ξεκινούν στα τέλη του 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...