Οικογενειακό με 2 υβριδικές εκδόσεις έως 184 PS, χωρίς τέλη κυκλοφορίας – Ποιο είναι;

Κατέχει τον τίτλο του αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο και φημίζεται για την αξιοπιστία του.

  • -
  • -

Όταν η κουβέντα πάει στην επιλογή ενός νέου οικογενειακού αυτοκινήτου, η σκέψη του συγκεκριμένου μοντέλου είναι αναπόφευκτη. Άλλωστε, με σημαία την παραδοσιακά υψηλή ποιότητα κατασκευής του, την κορυφαία ασφάλεια για τους επιβάτες, τη δυναμική εμφάνιση αλλά και τις δύο διαθέσιμες full υβριδικές εκδόσεις του, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.

Φυσικά αναφερόμαστε στο Toyota Corolla, το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο και μια παραδοσιακά «αγαπημένη» επιλογή των Ελλήνων, χάρη στη φήμη αξιοπιστίας που το συνοδεύει, αλλά και την εγγυημένη μεταπωλητική του αξία. Η νέα γενιά ξεχωρίζει με την εικόνα της, αλλά και την πληρότητα εξοπλισμού σε όλες τις εκδόσεις της, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό value for money.

Από τους διαθέσιμους κινητήρες, ξεχωρίζουμε τις δύο υβριδικές επιλογές. Πρόκειται για αυτοφορτιζόμενα, full hybrid συστήματα που έχουν τη δυνατότητα να κινούν αμιγώς ηλεκτρικά το όχημα σε χαμηλές ταχύτητες και ανακτούν τη χαμένη ηλεκτρική ενέργεια από την επιβράδυνση και την πέδηση του αυτοκινήτου. Η βασική Hybrid έκδοση εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.8 λίτρων και αποδίδει 122 ίππους σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ η ισχυρότερη πρόταση χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ των 2.0 λίτρων, με συνολική απόδοση του συστήματος στους 184 ίππους.

Αμφότερες περνούν την ισχύ στον εμπρός άξονα μέσω ενός αυτόματου e-CVT κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Ξεχωρίζουν για την απαράμιλλη οικονομία καυσίμου που προσφέρουν, ειδικότερα σε αστικό περιβάλλον, αλλά και για το χαμηλό κόστος χρήσης τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι καμία από τις δύο εκδόσεις δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και εισέρχονται καθημερινά στον νέο «Πράσινο Δακτύλιο» της Αθήνας. Με ένα κλικ εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από την ισχυρότερη υβριδική πρόταση στην γκάμα του Toyota Corolla, με τους 184 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...