Ποιο SUV μπαίνει πίστα, κάνει 0-100 km/h σε 4,2’’ και μετά πάει για offroad; (video)

Έχει και Drift mode, χρησιμοποιεί έναν πανίσχυρο πεντακύλινδρο κινητήρα με 390 ίππους και κοιτάει στα ίσια χωμάτινες πλαγιές με κλίση 70%.

  • -
  • -

Ένα αυτοκίνητο, πολλοί τρόποι για να το απολαύσεις. Το πρώτο αυθύπαρκτο μοντέλο της Cupra ονομάζεται Formentor και στην κορυφαία του έκδοση VZ5, όλα του τα χαρακτηριστικά βρίσκονται στον υπερθετικό. Ποιο είναι το ισχυρότερο όπλο του; Μα φυσικά η πολυσχιδής προσωπικότητά του! Η Cupra αυτό που θέλει να βγάλει προς τα έξω είναι ότι το Formentor είναι ένα SUV που μπορείς να το απολαύσεις με πολλούς τρόπους.

Με τις ικανότητές του στην πίστα, το Drift Mode για εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις, τους 390 ίππους, τα 0-100 km/h σε 4,2 δευτερόλεπτα, ακόμη και με τις offroad ικανότητές του. Ένα πραγματικό όχημα ελεύθερου χρόνου. Εμφανισιακά, ξεχωρίζει αμέσως με τον τρόπο που στέκεται στο δρόμο. Φαρδύ, με μυώδες σχέδιο, μεγάλους τροχούς, επιβλητικές εισαγωγές αέρα και τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Με το βίντεο που βλέπουμε παρακάτω, παρατηρούμε ότι το Cupra Formentor VZ5 αντιμετωπίζει τις προκλήσεις στην άσφαλτο της πίστας και στο χώμα, με την ίδια ευκολία. Τα προγράμματα οδήγησης Comfort, Sport, Cupra και Offorad μεταμορφώνουν το αυτοκίνητο και το προσαρμόζουν ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, αλλά και τις ορέξεις του οδηγού.



Τι είναι το Cupra Formentor VZ5

Η κορυφαία έκδοση του Cupra Formentor ονομάζεται VZ5 και θα παραχθεί σε 7.000 μονάδες. Το “5” στο όνομά του προέρχεται από τον κινητήρα του, αφού εφοδιάζεται με τον κορυφαίας απόδοσης 5κύλινδρο του Volkswagen Group, με χωρητικότητα 2.5 λίτρων και απόδοση στους 390 ίππους. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Στη δυναμική του εμφάνιση συμβάλλουν οι τροχοί των 20" και την πέδηση την αναλαμβάνουν τα φρένα της Akebono με δίσκους 375 χιλιοστών στον εμπρός άξονα.

Στην χώρα μας η τιμή του έχει οριστεί στις 67.990 €. Λίγα χρήματα σίγουρα δεν είναι, αλλά συγκριτικά με τα δεδομένα της αγοράς και τα όσα προσφέρει ίσως να αποτελεί και ευκαιρία! Τι είναι αυτό που προσφέρει; Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή που πραγματοποιήσαμε εδώ και θα καταλάβετε. Εάν τώρα θέλετε να δείτε όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων πατήστε εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...