Αποκάλυψη για το νέο Opel Astra Sports Tourer

Η station wagon έκδοση του ολοκαίνουργιου γερμανικού μοντέλου έκανε την εμφάνιση της και υπόσχεται απαράμιλλη άνεση και μοντέρνο σχεδιασμό

  • -
  • -

Πριν από λίγους μήνες είχαμε την πρώτη εμφάνιση της νέας γενιάς του δημοφιλούς Opel Astra και τώρα ακολουθεί η πιο πρακτική και family-friendly έκδοση Sports Tourer. Πρόκειται ουσιαστικά για το νέο Astra με station wagon τελείωμα, κάνοντας το ιδανικό για οικογένειες με μπόλικες αποσκευές.

back

Εμφανισιακά, όπως είναι λογικό, υιοθετεί την νέα στιλιστική φιλοσοφία του Astra και κατ’ επέκταση της Opel. Τα επιθετικά μπροστινά φώτα τεχνολογίας LED που συνδέονται μέσω της μαύρης γυαλιστερής μάσκας, μέσα στην οποία κρύβονται διάφοροι αισθητήρες των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής στο εμπρός μέρος. Περνώντας στο προφίλ του αυτοκινήτου, εκεί είναι που συναντάμε και την πρώτη προφανή διαφορά σε σχέση με το hatchback. Η οροφή έχει μακρύνει, με το όχημα να φτάνει τα 4,6 μέτρα σε μήκος, τα 1,8 μέτρα σε πλάτος και τα 1,4 μέτρα σε ύψος. Πως μεταφράζονται αυτές οι αυξημένες διαστάσεις σε χώρους;

side

608 λίτρα αποθηκευτικού χώρου με τα πίσω καθίσματα στην θέση τους, ενώ αν διπλωθούν τότε το νούμερο αυτό αυξάνεται σε 1.634 λίτρα! Οι ακριβείς εκδόσεις και οι κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη, αλλά προς το παρόν γνωρίζουμε πως τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα μοντέλα θα εξοπλίζονται με μεταβαλλόμενο πάτωμα στον χώρο αποσκευών, το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες φόρτωσης που έχει.

interior

Στο εσωτερικό, τα καλούδια που έχουμε ήδη γνωρίσει στο νέο Astra λογικά θα ακολουθήσουν, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10 ιντσών να προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό και να συνδυάζεται με μεγάλη οθόνη για το infotainment στην κεντρική κονσόλα, η οποία φέρει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης για Apple CarPlay και Android Auto.

Λογικά τα πακέτα εξοπλισμού Design, GS Line και Ultimate που γνωρίσαμε στο hatchback θα υπάρχουν και εδώ, με τις τιμές όμως να μην αποκαλύπτονται ακόμα. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022 με τις παραδόσεις να ακολουθούν περίπου στα μέσα του έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...