Subaru Solterra: Με αυτονομία 450 km

Η Subaru αποκάλυψε στην έκθεση του Λος Άντζελες τις τεχνικές προδιαγραφές του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της

  • -
  • -

Το Solterra σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τη Subaru, αφού αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας. Οι επίσημες εικόνες του εντυπωσιακού SUV είχαν δημοσιευθεί πριν από μερικές ημέρες. Και στην έκθεση του Λος Άντζελες η Subaru γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο της μοντέλο.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρείας, το Solterra είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο όμως δεν ξεφεύγει από τις παραδόσεις της Subaru. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Toyota, αφού χρησιμοποιεί κοινό πάτωμα με το bZ4X που είδαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Στην περίπτωση της Subaru ονομάζεται e-Subaru Global Platform. Το Solterra μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το μοντέλο της Toyota, αν και η σχεδίαση του εμπρός μέρους ακολουθεί τη νεότερη φιλοσοφία των μοντέλων της Subaru. Οι διαστάσεις του είναι κόμπακτ και κοντά σε αυτές του Forester, αφού έχει μήκος 4.690 mm, πλάτος 1.860 mm και ύψος 1.650 mm.



To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους στους δύο άξονες. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 217 ίππους, επιτρέποντας στο Solterra να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 7,7 sec. Παράλληλα, θα υπάρχει διαθέσιμη και μία ακόμα έκδοση με την κίνηση να μεταφέρεται στο δρόμο από τους εμπρός τροχούς, με απόδοση 204 ίππων και 0-100 km/h σε 8,4 sec. Και στις δύο περιπτώσεις, το Solterra παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία 71.4 kWh, η οποία του χαρίζει αυτονομία της τάξεως των 450 km. Οι εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου θα ενισχύονται μέσω ενός συγκεκριμένου προγράμματος, και συγκεκριμένα του «X-Mode», το οποίο σε συνδυασμό με το νέο Grip Control θα επιτρέπει στο Solterra να κινηθεί με άνεση σε κακοτράχηλες επιφάνειες.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru αναμένεται να είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στα μέσα του επόμενου έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...