Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru

Η ιαπωνική φίρμα αλλάζει σελίδα και εισέρχεται στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με το ολοκαίνουριο Solterra

  • -
  • -

Για την Subaru πρόκειται για ιστορική στιγμή. Η φημισμένη μάρκα από την Ιαπωνία αποκάλυψε το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της, ένα αυτοκίνητο που εξελίχθηκε από κοινού με την Toyota και διακρίνεται για την αεροδυναμική απόδοση και την τετρακίνηση.

solterra front

Το Solterra θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο σε λίγες ημέρες στην έκθεση του Λος Αντζέλες. Εκεί, η εταιρεία θα κάνει γνωστές όλες τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, καθώς και τον ακριβή χρόνο λανσαρίσματος στις αγορές. Στην Ευρώπη ωστόσο, είναι βέβαιο πως θα το δούμε μέσα στο 2022.

Ανήκει στη κατηγορία των ηλεκτρικών SUV και μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 5 άτομα, όπως υποστηρίζει η Subaru. Η σχεδίαση του αμαξώματος μήκους 4,69 μέτρων είναι ιδιαίτερα δυναμική, με ακραίες ακμές και μια ξεχωριστή μάσκα που διαφοροποιεί το μοντέλο από κάθε άλλο.  

solterra interior

Το εσωτερικό του είναι λιτό, λειτουργικό και ψηφιακό. Χάρη στο μεταξόνιο των 2.850 χλστ., οι χώροι είναι κορυφαίοι. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα αντικρίζουμε δύο ψηφιακές οθόνες, μία στην κονσόλα και μια στον πίνακα οργάνων, αγνώστων μέχρι στιγμής διαστάσεων και μια πανοραμική οροφή.

solterra back

Το Subaru Solterra θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η βασική φέρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 204 ίππων και η ισχυρότερη δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε άξονα – σύστημα μετάδοσης AWD-Χ και συνδυαστική ισχύς 218 ίππων. Η μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου 71,4 kWh εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων στην προσθιοκίνητη έκδοση και 460 χλμ. στην τετρακίνητη. Μπορεί να φορτίσει από απλό εναλλασσόμενο ή συνεχές ρεύμα, με τον χρόνο αναπλήρωσης της ενέργειας της μπαταρίας μέσω ταχυφορτιστή DC 150 kW να γίνεται σε μισή περίπου ώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...