Audi A8: Η ναυαρχίδα ανανεώνεται

Με περισσότερο high tech χαρακτήρα, ελαφρώς φρεσκαρισμένη εμφάνιση και σπορ εκδόσεις S-Line έρχεται το κορυφαίο αυτοκίνητο που κατασκευάζει η Audi.

  • -
  • -

Μπορεί μερικά μοντέλα όπως το R8 ή το RS Q8 να κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας, όμως παραδοσιακά, στην κορυφή της γκάμας της Audi κάθεται το A8. Η βιτρίνα τεχνολογίας των Γερμανών, η επίδειξη δύναμης μέσω των κορυφαίων χαρακτηριστικών του και η πολυτελέστερη εκδοχή του σήματος με τους τέσσερις ενωμένους κύκλους. Το Audi A8 δεν μπορεί ποτέ να μένει εκτός των εξελίξεων, για αυτό και μόλις παρουσιάστηκε η ανανεωμένη του εκδοχή.

Οι σχεδιαστές ξεκίνησαν με τη χρήση περισσότερου χρωμίου. Στη συνέχεια μεγάλωσαν τη γρίλια, άλλαξαν ελαφρώς τη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων και πρόσθεσαν νέα χρώματα στη διαθέσιμη παλέτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φρεσκαρισμένο A8 θα διατίθεται και σε έκδοση S-Line, για εκείνους που θέλουν η πολυτελής, επιβλητική εικόνα να συνδυάζεται με σπορ χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει δύο διαθέσιμες επιλογές για το νέο του A8 σε ο,τι αφορά το αμάξωμα του αυτοκινήτου. Το στάνταρ A8 και το A8 L με μεγαλύτερο μεταξόνιο για ακόμη καλύτερους χώρους στο πίσω μέρος του. Αν ο εν λόγω υποψήφιος αγοραστής βρίσκεται στην Κίνα, τότε έχει και μια τρίτη επιλογή: το Audi A8 L Horch, μια έκδοση με ακόμη μεγαλύτερο μεταξόνιο για να καλύψει τις ανάγκες των απαιτητικών Κινέζων.

Η έκδοση Horch ξεχωρίζει από το ακόμη περισσότερο χρώμιο στο αμάξωμα, τα σήματα που αναγράφουν το όνομα του μοντέλου και βέβαια τις τεράστιες διαστάσεις, με το μήκος να αγγίζει τα 5,45 μέτρα. Σε κάθε Audi A8 συναντάμε την τελευταία γενιά του Audi Virtual Cockpit που συνδυάζεται προαιρετικά με ένα εντυπωσιακό Head-Up Display. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί δύο οθόνες, μια των 10,1 ιντσών και μια των 8,6 ιντσών, ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους δύο ακόμη οθόνες με διαγώνιο στις 10,1 ίντσες.

Οι κινητήρες του ανανεωμένου Audi A8 αποτελούνται από εξακύλινδρα και οκτακύλινδρα σύνολα. Στη βάση υπάρχει ένας V6 τούρμπο βενζινοκινητήρας TFSI των 3.0 λίτρων με 340 ίππους και 500 Nm ροπής που εξασφαλίζει 0-100 km/h σε 5,6 sec. Ψηλότερα ο V8 βενζινοκινητήρας των 4.0 λίτρων έχει 460 ίππους με 660 Nm ροπής (0-100 km/h σε 4,4 sec) ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο biturbo V8 βενζινοκινητήρας με 571 ίππους και 800 Nm ροπής, που κινεί την έκδοση S8.

Η τελευταία συνοδεύεται από αρκετά καλούδια που δεν συναντάμε στον στάνταρ εξοπλισμό των υπόλοιπων εκδόσεων, όπως σπορ ανάρτηση, μπλοκέ διαφορικό και τετραδιεύθυνση για μέγιστη ευελιξία. Φυσικά, όλα τα A8, A8 L, S8 και A8 L Horch είναι τετρακίνητα (quattro) και χρησιμοποιούν αυτόματο κιβώτιο Tiptronic με οκτώ σχέσεις.

Το νέο Audi A8 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τον Δεκέμβρη του 2021 και οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν από τις 100.000€.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...