Toyota GR86 RC: Η βασική έκδοση του σπορ μοντέλου με σιδερένιες ζάντες!

Ακραία τσιγκουνιά από την Toyota ή μια ειδικά διαμορφωμένη έκδοση για τους πιο απαιτητικούς; Ποντάρουμε στο δεύτερο.

  • -
  • -

Προσπαθούμε να σκεφτούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε ένα πραγματικά σπορ μοντέλο παραγωγής με… σιδερόζαντα και μας έρχεται μόνο το Peugeot 106 Rallye. Η Toyota θέλοντας να επαναφέρει την cult μαύρη, σιδερένια ζάντα, την τοποθετεί στη νέα GR86, όχι όμως για λόγους τσιγκουνιάς, αλλά για λόγους ουσίας. Κάθε μάρκα αυτοκινήτου γνωρίζει πολύ καλά σε τι κοινό απευθύνεται, ενώ σπαταλάει αρκετό χρόνο για να σκιαγραφήσει τους πιθανούς αγοραστές ενός συγκεκριμένου μοντέλου της.

Η GR86 με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική χειροκίνητου κιβωτίου (διατίθεται και αυτόματη ωστόσο), πίσω κίνησης, boxer κινητήρα και ζυγίσματος, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε πολλούς λάτρεις των track days και της πίστας. Τι σημαίνει αυτό; Πολλά από τα μηχανικά, αλλά και αισθητικά μέρη της θα αλλαχθούν. Η Toyota λοιπόν με την GR86 RC προσφέρει ένα πολύ βασικό πακέτο για όσους έχουν σκοπό να την αγοράσουν και να προβούν αμέσως σε βελτιώσεις. Οι ζάντες αλουμινίου αντικαταστάθηκαν από σιδερένιες, τα δερμάτινα καθίσματα, από υφασμάτινα και η οθόνη του συστήματος infotainment από ένα πλαστικό κάλυμμα.

Ζάντες και καθίσματα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα αντικατασταθούν από κάποιον που θέλει να στήσει ένα αυτοκίνητο για πίστα. Οι επεμβάσεις στην ανάρτηση, τα φρένα και τον κινητήρα ακολουθούν, ενώ πολλά... περιττά μέρη αφαιρούνται, προς όφελος του βάρους. Στην Ιαπωνία η Toyota GR86 RC στοιχίζει περίπου 21.180€ με τη σημερινή ισοτιμία του νομίσματος, αρκετά λιγότερα από την αμέσως επόμενη έκδοση (ζάντες αλουμινίου, δερμάτινα καθίσματα, οθόνη αφής 8 ιντσών για το infotainment και πολλά άλλα) που κοστίζει 25.330€.

Φυσικά, στην έκδοση RC δεν έχουν γίνει… ακραίες εκπτώσεις. Ο εξοπλισμός ασφαλείας έχει παραμείνει στα ίδια υψηλά στάνταρ, όπως και πολλά από τα στοιχεία άνεσης. Δεν αφαιρέθηκαν τα ηλεκτρικά παράθυρα, οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέπτες, οι προβολείς Bi-LED, ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και διάφορα άλλα, που θεωρούνται τουλάχιστον αυτονόητα για ένα καινούργιο αυτοκίνητο που πωλείται το 2021.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...