Αυτό είναι το νέο Ford Focus – Γνώρισε το εδώ

Με αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα, εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα και ανανεωμένη εμφάνιση

  • -
  • -

Η Ford αποκάλυψε σήμερα για πρώτη φορά το νέο μικρομεσαίο οικογενειακό Focus, το οποίο διαθέτει ανανεωμένη σχεδίαση και εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα, σε συνδυασμό με προηγμένη συνδεσιμότητα και τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να καταστήσουν την εμπειρία οδήγησης και ιδιοκτησίας πιο άνετη και ευχάριστη.

front

Μία νέα εκδοχή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Ford προσδίδει μεγαλύτερη ένταση στην εξωτερική σιλουέτα του Focus, με μεγαλύτερη διαφοροποίηση των εκδόσεων ST-Line και Active. Η κάθε μία αποκτά τώρα μοναδικά στιλιστικά στοιχεία, ενώ ένα προαιρετικό πακέτο X προσφέρει εξοπλισμό υψηλότερου επιπέδου. Το εμπλουτισμένο πακέτο Vignale συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή από πλευράς εξοπλισμού.

interior

Το νέο μοντέλο φέρνει την επόμενη γενιά της τεχνολογίας SYNC 4 της Ford σε περισσότερους πελάτες από ποτέ, επιτρέποντας πλοήγηση συνδεδεμένη με cloud και έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών με κατανόηση φυσικής γλώσσας. Το SYNC 4 υποστηρίζεται από μία νέα - και τη μεγαλύτερη στην κατηγορία - κεντρική οθόνη 13.2” με οριζόντιο προσανατολισμό (landscape). Η τεχνολογία Ford Power-Up επιτρέπει επίσης ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού για βελτίωση της λειτουργικότητας με την πάροδο του χρόνου.

Προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης της οδήγησης εισάγονται στο Focus για πρώτη φορά, όπως το σύστημα Blind Spot Assist, που παρακολουθεί το τυφλό σημείο του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω και μπορεί να εφαρμόσει ελαφρά δύναμη στο τιμόνι για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποθαρρύνει να αλλάξει λωρίδα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση.

Επίσης για πρώτη φορά, είναι διαθέσιμο ένα προαιρετικό, αυτόματο κιβώτιο για τα κινητήρια σύνολα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας EcoBoost Hybrid 48V, που αποδίδουν μέχρι 155 ίππους.

back
Η Ford έχει αυξήσει την πρακτικότητα του χώρου αποσκευών των 1.653 λίτρων του Focus wagon ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των πελατών. Σε αυτόν υπάρχει τώρα μια «υγρή ζώνη», μία μοκέτα και πλαϊνές επενδύσεις που καθαρίζονται εύκολα, καθώς και ένα κάθετο διαχωριστικό που συμβάλει στην απλή και αποτελεσματική οργάνωση όσον αφορά την αποθήκευση των φορτίων. Φυσικά είναι διαθέσιμη και απλή, 5-θυρη έκδοση hatchback.


side

Μαζί με τις συμβατικές εκδόσεις, η Ford αποκάλυψε και το κορυφαίο Focus ST, που φέρει την υπογραφή της Ford Performance. Με νέα σπορ εξωτερική σχεδίαση, νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου, μία εντυπωσιακή χρωματική επιλογή Mean Green και νέα καθίσματα (Performance Seats) εξελιγμένα από την ίδια την Ford – στοιχεία που είδαμε και στο ανανεωμένο Fiesta - , το Focus ST συνεχίζει να προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα EcoBoost των 2,3 λίτρων σε πεντάθυρο αμάξωμα. Η απόδοση παραμένει στους 280 ίππους και τα 420 Nm ροπής, με το μοτέρ να υποστηρίζεται από έναν twin-scroll υπερσυμπιεστή και τεχνολογία anti-lag. Το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είναι στάνταρ και συνδυάζεται με τεχνολογία rev-matching όταν παραγγέλνεται με το προαιρετικό X Pack, εξασφαλίζοντας πιο ομαλά κατεβάσματα. Επίσης διατίθεται ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με paddle στο τιμόνι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...