Έφτασε η ώρα του νέου Ford Ranger (video)

Το επιτυχημένο pick-up της Ford ετοιμάζεται να μας συστηθεί σύντομα στη νέα του γενιά.

  • -
  • -

Έχοντας περίπου δέκα χρόνια στην αγορά, η Ford θέλει να ανανεώσει το Ranger και η νέα του γενιά δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί. Το επιτυχημένο pick-up της εταιρείας εμφανίζεται σε ένα teaser video που δείχνει μερικά μέρη του σχεδιασμού του, αλλά καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από καμουφλάζ. Το πίσω μέρος είναι εκείνο που ανοίγει περισσότερα χαρτιά. Μπορούμε να διακρίνουμε τα νέα, LED φωτιστικά σώματα και το πολύ μεγάλο σήμα της Ford στην πόρτα της καρότσας που συνεχίζει να υφίσταται.

Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες του μπροστινού μέρους δεν έχουν αποκαλυφθεί, όμως αποτελεί ζήτημα χρόνου να παρουσιαστεί επίσημα το αυτοκίνητο και να λυθούν αμέσως όλες οι απορίες μας. Το νέο Ford Ranger αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της Ford με τη Volkswagen. Αυτό σημαίνει ότι το νέο Volkswagen Amarok θα έχει πολλά κοινά στοιχεία, ενώ δεν αποκλείεται να μοιράζονται και τα μηχανικά τους μέρη. Για τα τελευταία, δεν υπάρχει καμία επίσημη κουβέντα από τις εταιρείες, αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο τετρακύλινδρος ντίζελ των 2.0 λίτρων με τα δύο τούρμπο και τους 213 ίππους θα διατηρηθεί στην γκάμα.

Μπορεί να δούμε έναν νέο V6 πετρελαιοκινητήρα που ίσως βρεθεί κάτω από το καπό του νέου Raptor, ενώ ξένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την εξέλιξη Plug-In Hybrid κινητήριου συνόλου που θα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.3 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς που αναφέρεται είναι 370 ίπποι και 680 Nm ροπής. Σε περίπτωση που υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, ο ηλεκτροκινητήρας θα βρίσκεται μέσα στο κιβώτιο και η δυνατότητα εμπλοκής της τετρακίνησης θα γίνεται ακόμη και αν ο βενζινοκινητήρας είναι σβηστός.

Για το εσωτερικό, περιμένουμε ότι θα δούμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών και μια τεράστια οθόνη 15,5 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας, κάθετα τοποθετημένη, όπως ακριβώς στη νέα Mustang Mach-E. Οι φθηνότερες εκδόσεις της γκάμας θα συνοδεύονται από μια μικρότερη κεντρική οθόνη 12 ιντσών. Αμφότερες θα υποστηρίζουν ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto. Περισσότερα για τους κινητήρες, την τεχνολογία και το αυτοκίνητο γενικότερα, θα μάθουμε με την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...