Καμουφλαρισμένη αποκάλυψη για την κουπέ εκδοχή του Skoda Enyaq iV

Με δυναμική σχεδίαση και κουπέ φιλοσοφία, η Skoda μας προσφέρει μία γεύση από τη νέα εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq.

  • -
  • -

Στο προσεχές διάστημα η Skoda θα παρουσιάσει μία νέα εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq iV, η οποία θα έχει κουπέ σχεδίαση και θα ξεχωρίζει για τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. H τσέχικη εταιρεία αποκάλυψε μία σειρά από φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου μοντέλου, που ουσιαστικά βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξης του. Σε σχέση με την έκδοση που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, διαφοροποιείται στο κεκλιμένο πίσω μέρος. Μάλιστα, η νέα σχεδίαση έχει σαν αποτέλεσμα  συντελεστής οπισθέλκουσας να είναι μόλις 0,247 Cd, κάτι που σημαίνει ότι είναι χαμηλότερος από την ήδη εξαιρετική τιμή των 0,257 που διαθέτει η SUV έκδοση του Enyaq. Με αυτόν τον τρόπο και με την αρωγή του αέρα, το Enyaq Coupe θα είναι πιο αποδοτικό ενεργειακά, με την αυτονομία του να ξεπερνά τα 535 km, σε κύκλο WLTP.



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ SKODA ENYAQ iV 60

Η κουπέ έκδοση διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή, που μάλιστα θα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Σε σχέση με την SUV εκδοχή, είναι 4 mm μακρύτερο, αλλά και 1 mm ψηλότερο. Το πλάτος, και φυσικά το μεταξόνιο, είναι ακριβώς ίδια, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι ελαφρώς μειωμένος αγγίζοντας τα 570 lt. Οι τροχοί θα έχουν διάσταση από 19 έως 21 ίντσες, ενώ οι Full-LED Matrix προβολείς θα περιλαμβάνονται στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Όσον αφορά το εσωτερικό, η Skoda προσφέρει καινοτόμες Design Selections, εμπνευσμένες από μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης που αντικαθιστούν τα κλασσικά επίπεδο επένδυσης. Η δερμάτινη επένδυση των καθισμάτων στην “ecoSuite” Selection έχει τύχει κατεργασίας μέσω φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας με εκχυλίσματα φύλλων ελιάς, χωρίς τη χρήση χημικών.



Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το Enyaq Coupe θα προσφέρεται με τα γνωστά δύο μεγέθη μπαταριών και τρεις διαφορετικές τιμές ισχύος. Το Enyaq Coupe iV 60 είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 62 kWh (58 kWh net). Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 132 kW (180 PS) και κινεί τους πίσω τροχούς. Το Enyaq Coupe iV 80 έχει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς, με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 150 kW (204 PS). Όταν είναι εφοδιασμένο με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας 82 kWh (77 kWh net) μπορεί να καλύψει περισσότερα από 535 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. έκδοση iV 80x τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και είναι εξοπλισμένη με τη μεγαλύτερη μπαταρία, που τροφοδοτεί επίσης ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα 80 kW στον μπροστινό άξονα, εξασφαλίζοντας μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Συνδυαστικά, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 265 ίππους.

Η πλήρης αποκάλυψη της κουπέ έκδοσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ διαθέσιμο στην αγορά θα είναι από τις αρχές του νέου έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...