Νέο Chevrolet Captiva στο Παρίσι

Αθλητική εμφάνιση, νέα γκάμα κινητήρων

  • -
  • -

Οι σχεδιαστικές αλλαγές, σε σχέση με το μοντέλο του 2006, αφορούν κυρίως το εμπρός μέρος, το οποίο διαθέτει πιο μοντέρνα χαρακτηριστικά. Η νέα μεγάλη διπλή μάσκα, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη και συνοδεύεται από νέα φωτιστικά σώματα, δίνει έναν πιο σπορ αέρα. Τα φλας με τεχνολογία LED, εδράζονται στους πλαϊνούς καθρέπτες, ενώ οι πλαϊνοί αεραγωγοί και η νέα σχεδιαστική γραμμή κατά μήκος του αμαξώματος συμπληρώνουν την «φρέσκια» εικόνα. Ελαφρώς διαφορετικά είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, στο «πνεύμα» της συνολικής ανανέωσης του παρουσιαστικού του Captiva. Οι νέες ζάντες αλουμινίου έχουν διαστάσεις από 17 έως και 19 ίντσες.

Αλλαγές θα φέρει και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, με νέα υλικά στις επενδύσεις και το ταμπλό και ανανεωμένη σχεδίαση. Έτσι οι ταπετσαρίες στις πόρτες και τα καθίσματα, καθώς ο φωτισμός και η σχεδίαση των οργάνων, κυμαίνονται στα πλαίσια των υπόλοιπων σύγχρονων μοντέλων της Chevrolet. Ο εξοπλισμός διαθέτει πολλά σύγχρονα στοιχεία άνεσης (USB, Bluetooth, σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής, κάμερα οπισθοπορείας κτλ.). Η πρακτικότητα χαρακτηρίζει την καμπίνα των επιβατών και του νέου Captiva, με την ύπαρξη και 7θέσιων εκδόσεων, να αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Παράλληλα η χρήση ηλεκτρικού χειρόφρενου, έχει δημιουργήσει επιπλέον χώρο για μικροαντικείμενα ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Νέοι κινητήρες

Συνολικά τέσσερις νέοι κινητήρες, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες του στο ανανεωμένο Captiva, ενώ θα συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο, είτε με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης ξεκινά από τα 2.4 λίτρα, με τον τετρακύλινδρο κινητήρα να αποδίδει 171 ίππους. Ο V6 βενζινοκινητήρας των 3.0 λίτρων με χρήση άμεσου ψεκασμού αποδίδει 258 ίππους, αποτελώντας την πιο ισχυρή έκδοση του Captiva. Ιδανικός για το χαρακτήρα του είναι ο κινητήρας diesel, ο οποίος διαθέτει τεχνολογία common-rail, έχει χωρητικότητα 2.2 λίτρων και θα διατίθεται σε δύο παραλλαγές απόδοσης 163 και 184 ίππων. Οι εκδόσεις diesel καθώς και ο μικρός βενζινοκινητήρας των 2.4 λίτρων, θα μπορούν να συνδυαστούν και με την κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς (2WD), εκτός από τις τετρακίνητες εκδόσεις τους, που είναι δεδομένες. Το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, μαζί με το ηλεκτρονικό συστήμα ανάβασης (Hill Start Assist), φροντίζουν για την απροβλημάτιστη παρουσία του Captiva στο δρόμο. Παράλληλα στο τομέα της παθητικής ασφάλειας, το νέο Captiva θα εξοπλίζεται με μετωπικούς, πλαϊνούς και τύπου κουρτίνας αερόσακους.

Η έναρξη των πωλήσεων του νέου μοντέλου στην Ευρώπη αναμένεται την άνοιξη του 2011.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...