Αυτό είναι το νέο Volkswagen Taigo

Ακόμη ένα μικρό crossover από την γερμανική εταιρεία, αυτή τη φορά με coupe οροφή, ώστε να καλύπτονται όλα τα γούστα.

  • -
  • -

Η Volkswagen έχει βαλθεί να κυριαρχήσει στο πιο “hot” segment της Ευρωπαϊκής αγοράς. Έχοντας παρουσιάσει μέσα στο 2020 ένα μικρό crossover ονόματι Nivus, για την αμερικανική αγορά, ήρθε η ώρα, το γερμανικό μοντέλο να έρθει και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, υιοθετώντας στο μεσοδιάστημα και νέο όνομα. Βαφτισμένο πλέον Taigo, η Volkswagen λάνσαρε «το πρώτο coupe SUV στην μικρή κατηγορία». Πατώντας φυσικά πάνω στην πλατφόρμα του T-Cross, MQB A0, το νέο μοντέλο φέρει πιο αθλητική εμφάνιση, με την χαμηλή οροφή στο πίσω μέρος να ξεχωρίζει, ενώ το μεταξόνιο είναι ελάχιστα πιο μακρύ από τα συγγενικά Polo και T-Cross.

back

Το τελείωμα της οροφής μπορεί να εντυπωσιάζει αλλά έρχεται με το κόστος του μειωμένου χώρου αποσκευών, χάνοντας 17 λίτρα σε σχέση με το T-Cross (438 αντί για 455). Περνώντας στο εσωτερικό, εάν έχετε προλάβει να δείτε την καμπίνα του ανανεωμένου Polo, τότε θα νιώσετε πολύ οικεία, καθώς φαίνεται πως έχει μεταφερθεί αυτούσια, με την μοναδική διαφορά να είναι τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί. Αυτό σημαίνει πως το Taigo εξοπλίζεται με την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment MIB3 της Volkswagen, το οποίο έρχεται μέσα σε μία οθόνη αφής 6,5 ιντσών στον στάνταρ εξοπλισμό, με την δυνατότητα αναβάθμισης σε μία μεγαλύτερη 9,2 ιντσών, με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Ψηφιακός φυσικά είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ χειριστήρια αφής χρησιμοποιούνται και για τον κλιματισμό.

Στο λανσάρισμα του το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με δύο 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες, 1 και 1,5 λίτρου, με απόδοση 95 και 110 ίππους αντίστοιχα, αλλά και με το γνωστό 4κύλινδρο 1.500άρη TSI των 150 ίππων. Ανάλογα με το μοτέρ θα υπάρχει μηχανικό κιβώτιο 5 ή 6 σχέσεων και αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Οι τιμές ακόμη μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί, αλλά υπολογίζεται πως θα έρθει με κόστος ελαφρώς υψηλότερο από το T-Cross, ενώ οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα πραγματοποιηθούν αρχές του επόμενου έτους.

interior

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...