Η Smart μας δίνει μια γεύση από το νέο της crossover

Αυτό τον Σεπτέμβρη, η Smart θα εντάξει στην γκάμα της ένα νέο crossover που θα είναι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα μοντέλα της, αλλά θα διατηρεί τις συμπαγείς διαστάσεις των αστικών SUV.

  • -
  • -

Η Smart σε όλη της την «καριέρα» μέχρι σήμερα, έχει εξειδικευτεί στα μικρά αυτοκίνητα. Το μενού περιλαμβάνει προτάσεις πολλών ειδών, από τo best seller ForTwo, μέχρι τα πιο ειδικά Roadster, Coupe και ForFour. Αυτό που ποτέ της δεν έχει φτιάξει στα περισσότερα από 20 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά, είναι ένα SUV.

Σήμερα, καμία μάρκα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ένα SUV στην γκάμα της και αυτό φαίνεται από πολλούς κατασκευαστές που μερικά χρόνια πριν θα γέλαγαν αν τους έλεγες ότι ένα υπερυψωμένο μοντέλο θα πωλείται με τα σήματά τους.

Ferrari, Lamborghini, Lotus, Alfa Romeo και Aston Martin είναι μερικά μόνο παραδείγματα από εταιρείες που ετοιμάζουν ή έχουν ήδη παρουσιάσει ένα SUV, ενώ πριν από μερικά χρόνια ούτε για αστείο δεν θα σκέφτονταν κάτι τέτοιο. Κάπως έτσι η Smart, μια εταιρεία που δεν κατασκευάζει supercars αλλά εξειδικεύεται σε κάτι πολύ ειδικό και συγκεκριμένο, υποκύπτει στην πίεση.

Το νέο crossover που ετοιμάζει η Smart θα εντάσσεται στην κατηγορία των αστικών SUV με διαστάσεις περίπου στα 4,20 μέτρα. Φήμες λένε ότι έμμεσα, θα στοχεύει στο MINI Countryman. Θα διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα και η πλατφόρμα που θα πατά, προέρχεται από τον όμιλο της Geely. Ο τελευταίος, πριν μερικούς μήνες απέκτησε μεγάλο μέρος της Smart. Πάνω στην ίδια πλατφόρμα (SEA – Sustainable Experience Architecture) θα βασιστούν και μελλοντικά μοντέλα της Volvo.

Η παρουσίαση του crossover της Smart θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου τον Σεπτέμβρη. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πως ονομάζεται το project, ούτε το όνομα του μοντέλου παραγωγής. Η Smart έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία, μέσω της οποίας βλέπουμε την τρίτη κολόνα του αυτοκινήτου και το «σβήσιμο» της γραμμής της οροφής. Είμαστε σε αναμονή για να δούμε πότε θα αποκτήσουμε περισσότερες εικόνες, αλλά και πληροφορίες για το νέο μοντέλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...