Τα ανανεωμένα SEAT Ibiza & Arona στην Ελλάδα

Με ανανεωμένη εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση και νέα, εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού

  • -
  • -

Η SEAT ανανεώνει πλήρως τα Ibiza και Arona σε κάθε επίπεδο, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, καθώς και στον τομέα της συνδεσιμότητας και των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Το Ibiza αποτελεί βασικό πυλώνα στην επιτυχίας της μάρκας από το πρώτο λανσάρισμα του το 1984 και σήμερα,  37 χρόνια μετά και με σχεδόν 6 εκατομμύρια πωλήσεις στο ενεργητικό του, συνεχίζει δυναμικά, ενώ το πιο «νέο» Arona, από το λανσάρισμα του το 2017, σημειώνει εμπορική επιτυχία, με περισσότερες από 350.000 πωλήσεις.

Σε έναν ολοένα και περισσότερο ψηφιοποιημένο κόσμο, τα Ibiza και Arona είναι έτοιμα να φέρουν την συνδεδεμένη ζωή του οδηγού στην καμπίνα με έναν μοντέρνο τρόπο, προσθέτοντας τεράστιο εύρος λειτουργικότητας, ενώ με την επανάσταση της εσωτερικής σχεδίασης να προσδώσουν ενισχυμένη αίσθηση ποιότητας στο εσωτερικό. Σε αυτά προσθέστε τη χρήση τεχνολογίας φωτισμού καθώς και τα πιο πρόσφατα infotainment display systems που ενισχύουν την προσωπικότητα του οχήματος.

Το ανανεωμένο SEAT Ibiza θα διατίθεται σε έξι διαφορετικούς κινητήρες από 80PS έως 150PS, σε βενζίνη και συμπιεσμένο φυσικό αέριο, με μηχανικό και DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Κάτω από το καπό του Arona, βρίσκουμε τα πέντε από τα 6 κινητήρια σύνολα που προαναφέραμε με τις ιπποδυνάμεις εδώ να κυμαίνονται μεταξύ 90PS και 150PS. Τέλος, μια γκάμα νέων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού με standard Lane keep assist και Tiredness recognition, κάνουν την οδήγηση πιο χαλαρωτική, σε κάθε διαδρομή και στα δύο μοντέλα.

Η τεχνολογία φωτισμού αποτελεί βασικό μέρος της εξωτερικής αισθητικής οποιουδήποτε οχήματος, έτσι και το ανανεωμένο SEAT Ibiza ενσωματώνει 100% τεχνολογία LED στο βασικό εξοπλισμό του και πιο συγκεκριμένα  προβολείς  Eco LED με δυνατότητα αναβάθμισης σε Full LED – προσφέροντας καλύτερη ορατότητα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Το πλευρικό προφίλ του διατηρεί τους κοντούς προβόλους με τους τροχούς τοποθετημένους στα τέσσερα άκρα του οχήματος, ενώ η ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση ενισχύεται με τρία νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου, δύο στις 17’’ και μία στις 18’’.

Περνώντας στο Arona, βλέπουμε την εμπρόσθια εμφάνιση του SUV να ενισχύεται από την ανασχεδιασμένη, πλατιά μάσκα και τον προφυλακτήρα που έχει αποκτήσει πιο δυναμική σχεδίαση. Η τεχνολογία LED προσφέρεται πλέον και εδώ ως μέρος του βασικού εξοπλισμού. Η αισθητική του πλευρικού προφίλ ανανεώνεται και εδώ με τρία νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου: μία νέα επιλογή 17" και δύο 18", ενώ η χρωματική παλέτα διαθέτει 10 διαθέσιμα χρώματα, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων επιλογών: Dark Camouflage, Asphalt Blue και Sapphire Blue. Καθώς οι πελάτες προσπαθούν να εξατομικεύσουν τα οχήματά τους σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, το SEAT Arona προσφέρει επίσης μια νέα επιλογή στο χρώμα της οροφής, αυτής του Λευκού Candy White.  Στο πίσω μέρος έχουμε νέα αεροτομή και διαχύτη, ενώ το όνομα του μοντέλου εμφανίζεται με νέα γραμματοσειρά.  Τέλος, το νέο λογότυπο SEAT φινιρισμένο σε ματ χρώμιο προσθέτει μία κομψή πινελιά.

Η νέα αιωρούμενη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment αποτελεί το highlight της νέας σχεδιαστικά εσωτερικής προσέγγισης των ανανεωμένων μοντέλων της SEAT. Η οθόνη έχει μεγαλώσει κατά μέσο όρο περισσότερο από 20% από την προηγούμενη – 8,25΄΄ η standard οθόνη του βασικού εξοπλισμού και 9,2΄΄ η προαιρετική. Επιπλέον η υψηλότερη θέση της στη καμπίνα, στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βελτιώνει την εργονομία της, καθιστώντας την ασφαλέστερη και πιο πρακτική. Σε αυτά προσθέτουμε το 10,25΄ διαθέσιμο Digital Cockpit και το πλήρως ψηφιακό εσωτερικό του.

interior

Το νέο ταμπλό είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας μαλακό υλικό που φιλοξενεί το νέο, εργονομικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με επένδυση δέρμα Nappa (standard στις εκδόσεις Xcellence και FR για το Ibiza και Xperience και FR για το Arona). Οι επανασχεδιασμένοι αεραγωγοί στο ταμπλό προαιρετικά  φωτίζονται περιμετρικά από LED φώτα, με διαφορετική απόχρωση ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

H ενσωμάτωση του ασύρματου συστήματος Full Link δίνει στους πελάτες πρόσβαση στην ψηφιακή τους ζωή με εύκολο και ασφαλή τρόπο, ανεξάρτητα από την συσκευή του χρησιμοποιούν, είτε πρόκειται για Apple CarPlay είτε για Android Auto. Οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα νέα συστήματα infotainment μέσω της φωνητικής αναγνώρισης, λέγοντας “Hola Hola”, όπως ακριβώς και στο Leon. Το SEAT CONNECT με ενσωματωμένη eSIM, σημαίνει ότι η υπηρεσία eCall είναι διαθέσιμη και έρχεται σε άμεση επαφή με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση συμβάντος, προσθέτοντας ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας στο όχημα.

Επιπλέον, το SEAT CONNECT App ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων, παρέχοντας πρόσβαση σε απομακρυσμένες υπηρεσίες: δεδομένα οδήγησης, θέση στάθμευσης, κατάσταση οχήματος, συμπεριλαμβανομένων θυρών και φώτων, ρύθμιση ειδοποιήσεων ταχύτητας ώστε να μπορείτε να γνωρίζεται εάν κάποιος που χρησιμοποιεί το όχημα σας οδηγεί πολύ γρήγορα, ειδοποιήσεις αντικλεπτικής λειτουργίας, άνοιγμα και κλείσιμο θυρών με το τηλεχειριστήριο κλειδώματος και ξεκλειδώματος ή ενεργοποίηση από απόσταση της κόρνας και των φλας για να βρείτε πιο εύκολα το όχημα.

Τα ανανεωμένα SEAT Ibiza και Arona ενσωματώνουν μια σειρά νέων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, καθιστώντας τα πιο ασφαλή από ποτέ.

Το Travel Assist επιτρέπει ημιαυτοποιημένη οδήγηση σε ολόκληρο το εύρος ταχυτήτων, διασφαλίζοντας ότι το όχημα διατηρεί την ταχύτητα του καθώς αλλάζει η ροή της κυκλοφορίας. Το σύστημα συνεργάζεται με το standard Lane Assist που κρατά  το όχημα στο κέντρο της λωρίδας και με το Traffic Sign Recognition που «διαβάζει» τις πινακίδες ώστε το όχημα να γνωρίζει πάντα ποιο είναι το όριο ταχύτητας. Από τα συστήματα δεν λείπει επίσης το Side Assist, το οποίο ενημερώνει τον οδηγό για διερχόμενα οχήματα κατά την αλλαγή λωρίδας, ενώ το High Beam Assist έχει προστεθεί και αυτό, στη λίστα προηγμένων τεχνολογιών. Τέλος, το Arona διαθέτει και Park Assist το οποίο σταθμεύει αυτόματα το αυτοκίνητο χωρίς κόπο.

Τα νέα SEAT Ibiza και Arona είναι ήδη διαθέσιμα προς πώληση στην χώρα μας, με τις τιμές της γκάμας να ξεκινούν από €13.290, μετά το προωθητικό πρόγραμμα λανσαρίσματος (€1.000 για τα 1.0 Reference MPI 80hp, €700 για τα 1.0 Business MPI 80hp και €500 για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις) για το Ibiza και από €16.790, μετά το προωθητικό πρόγραμμα λανσαρίσματος (€600 για τα 1.0 TSI 95hp και €500 για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις) για το Arona.

 back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...