Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes-AMG SL

Θυμίζει S-Class, όχι μόνο σε εμφάνιση αλλά και σε τομείς όπως η πολυτέλεια και η ποιότητα. Η αποκάλυψη της Mercedes-AMG SL ξεκινάει από μέσα.

  • -
  • -

Τα τελευταία χρόνια οι επιλογές στην κατηγορία των roadsters λιγοστεύουν δραματικά. Η Mercedes πάντα έπαιζε δυναμικά σε αυτού του είδους τα μοντέλα και μάλιστα, συνεχίζει την παράδοση με τη νέα γενιά της SL. Αυτή τη στιγμή το κάμπριο πολυτελές αυτοκίνητο της Mercedes βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, με καμουφλαρισμένα πρωτότυπα να κυκλοφορούν στους δρόμους, όμως η εταιρεία προχώρησε σε αποκάλυψη του εσωτερικού.

Από τις εικόνες που έχουμε στη διάθεσή μας διακρίνουμε αμέσως την ομοιότητα με την ναυαρχίδα της Mercedes, την S-Class. Στην κεντρική κονσόλα μια κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής των 11,9 ιντσών δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη. Η μάρκα λέει ότι η χρήση της οθόνης είναι ευκολότερη συγκριτικά με τα προηγούμενα συστήματα MBUX, που χρησιμοποιούσαν οθόνες τοποθετημένες οριζόντια.

Τονίζει δε, ότι βολεύει πολύ περισσότερο στη χρήση της πλοήγησης, ενώ μπορεί να αλλάξει η κλίση της (ηλεκτρονικά) για καλύτερη οπτική γωνία. Ο πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι είναι βεβαίως ψηφιακός και χρησιμοποιείται οθόνη των 12,3 ιντσών. Όπως σε όλα τα μοντέλα της Mercedes έχει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης για να ταιριάξει ακριβώς στο γούστο του οδηγού, τόσο στο επίπεδο του σχεδιασμού, όσο και σε εκείνο της πληροφόρησης – διάταξης.

Η προσοχή που δίνει η μάρκα σε όλα τα επίπεδα φαίνεται από τις λεπτομέρειες, όπως η ειδική επίστρωση στο πάνελ των οθονών που τις κάνει να μην αντανακλούν το φως, με αποτέλεσμα να γίνονται δυσδιάκριτες οι ενδείξεις. Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται ακόμη πιο έντονα σε ανοικτά μοντέλα, αν ο οδηγός κατεβάσει την οροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το πακέτο της άριστης πληροφόρησης κλείνει με το εξελιγμένο Head-Up Display που προβάλλει ενδείξεις στο δρόμο, μπροστά από το αυτοκίνητο.

Κατά τα λοιπά η επερχόμενη Mercedes-AMG SL διαθέτει την 2+2 αρχιτεκτονική στο κομμάτι των καθισμάτων, ως είθισται (από την R129 του 1989). Οι πίσω θέσεις είναι κατάλληλες αποκλειστικά για παιδιά και όταν δεν χρησιμοποιούνται εκτείνεται ένας επιπλέον ανεμοθραύστης που περιορίζει τους στροβιλισμούς του αέρα για τον οδηγό και το συνοδηγό. Ο σχεδιασμός επηρεάζεται από διάφορα μοντέλα της μάρκας, όπως την S-Class, την AMG GT και την GT 4-Door Coupe και η ποιότητα βρίσκεται στα κορυφαία στάνταρ που θέτουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα.

Η νέα Mercedes-AMG SL αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Μέχρι στιγμής τα μοναδικά στοιχεία που γνωρίζουμε, εκτός από τις λεπτομέρειες για την καμπίνα, είναι ότι το πλαίσιο έχει αναβαθμισμένη ακαμψία κατά 18% χάρη στα νέα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Θα διατίθεται με μαλακή οροφή, ενώ στην γκάμα θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις, εκτός των κλασικών πισωκίνητων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...