Νέο ηλεκτρικό μοντέλο της BMW από 9.950 ευρώ και με 130 Km αυτονομία

Έρχεται για να κάνει ευκολότερες τις αστικές μετακινήσεις

  • -
  • -

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της BMW δεν διαθέτει τέσσερις ρόδες. Ονομάζεται CE 04 και είναι ένα scooter που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την σπουδαία τεχνογνωσία της γερμανικής εταιρίας. Παραδοσιακά, το βασικό ερώτημα όταν φτάνουμε στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος είναι η αυτονομία που προσφέρει. Το CE 04 μπορεί να διανύσει έως και 130Km απόσταση με μία πλήρη φόρτιση!  Για να φτάσει η μπαταρία των 8,9Kwh στο 100% απαιτούνται 4 ώρες και 20 λεπτά σε οικιακό φορτιστή, ενώ αν η ενέργεια τροφοδοτηθεί με φορτιστή Level 2 τότε απαιτούνται 1 ώρα και 20 λεπτά. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να φορτίσει την μπαταρία από το 20% στο 80% τότε 45 λεπτά είναι αρκετά.



Το CE 04 είναι ένα άνετο και ευκολοδήγητο μεταφορικό μέσο για την πόλη. Η ειδοποιός διαφορά του γερμανικού scooter είναι το γεγονός πως μπορεί να κινηθεί και με την όπισθεν, αφού διαθέτει μια ανάποδη ταχύτητα ώστε να διευκολύνει τον αναβάτη στις μανούβρες. Εκτός από αυτό, σύμμαχος στην κίνηση θα αποδειχτούν τα πολύ καλά του φρένα, καθώς εμπρός διαθέτει δύο δισκόφρενα διάστασης 265 mm με 4πίστονες δαγκάνες, ενώ πίσω εφοδιάζεται με δίσκο αντίστοιχης διάστασης. Μάλιστα, τα φρένα συνδυάζονται με σύστημα ABS της Bosch, το οποίο ενεργεί και στους δύο τροχούς των 15 ιντσών. Σημειώστε, πως ο κινητήρας του αποδίδει 42 ίππους, ενώ το μεταξόνιο του αγγίζει τα 1.676mm.



Όσον αφορά τον εξοπλισμό του CE 04 δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αφού είναι κορυφαίος! Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μέσω της οθόνης των 10,5 ιντσών μπορούν να υποστηριχθούν smart  apps και χάρτες για την διευκόλυνση του οδηγού. Σχετικά με τις επιδόσεις του, η τελική ταχύτητα του scooter ξεπερνάει τα 120 Km/h, ενώ διαθέτει 4 προγράμματα οδήγησης, ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου και τον τρόπο που επιθυμεί να κινηθεί ο οδηγός.

Τα προγράμματα οδήγησης του CE 04 είναι:

  • ECO mode: Για τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία
  • Rain mode: Σε περίπτωση βροχής
  • Road mode: Για άνετη μετακίνηση χωρίς περιορισμούς
  • Dynamic mode: Το δυναμικό πρόγραμμα οδήγησης



Η τιμή του διαμορφώνεται στα 9.950 ευρώ, ενώ εάν ο οδηγός επιλέξει το Magellan Grey Metallic Avantgarde Package προστίθενται άλλα 190 ευρώ. Σε περίπτωση που επιλεχθεί το Premium πακέτο εκεί συναντάμε ενεργά φώτα πορείας, ABS PRO, έναν φορτιστή Level 2, θερμαινόμενο κάθισμα και αισθητήρα πίεσης ελαστικών. Για όλα αυτά θα πρέπει να υπολογίσετε επιπλέον άλλα 1.400 ευρώ. Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...