Μάθε τα πάντα για το νέο Hyundai BAYON

Το νέο crossover από την Hyundai

  • -
  • -

Το Hyundai BAYON είναι ένα ολοκαίνουριο crossover, σχεδιασμένο ειδικά για την Ευρώπη και τοποθετείται κάτω από το Kona στην γκάμα της αυτοκινητοβιομηχανίας από την Κορέα. Διαθέτει compact εξωτερικό, ευρύχωρο εσωτερικό και μια μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών ασφάλειας και συνδεσιμότητας, προσφέροντας στο ευρύ κοινό μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής.

Καθώς το BAYON έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς, η εταιρεία αποφάσισε να του δώσει και ευρωπαϊκό όνομα. Το όνομα BAY-on (Μπέι-ον) είναι εμπνευσμένο από την πρωτεύουσα της γαλλικής χώρας των Βάσκων, Bayonne, που αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στη νοτιοδυτική Γαλλία.

back

Το ολοκαίνουργιο κορεατικής καταγωγής μοντέλο είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα που αναδεικνύει την σχεδιαστική ταυτότητα “Sensuous Sportiness” της Hyundai. Τα τριγωνικά στοιχεία καθώς και αυτά σε σχήμα βέλους τονίζουν τη σχεδίαση, η οποία χαρακτηρίζεται από μια πλατιά μάσκα και κύρια φώτα στοιχείων που συνδυάζονται με εισαγωγές αέρα. Διατίθεται με ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών ή ζάντες αλουμινίου 16 ή 17 ιντσών.  Υπάρχουν εννέα χρώματα αμαξώματος, από τα οποία μπορεί να επιλέξει ο πελάτης, συμπεριλαμβανομένου του Mangrove Green, του νέου χρώματος λανσαρίσματος. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν προαιρετικά διχρωμία οροφής σε χρώμα Phantom Black.

Περνώντας στο εσωτερικό, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβατών τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος καθώς και την αύξηση του χώρου αποσκευών, με τον χώρο για τα πόδια του συνοδηγού και των πίσω επιβατών να φτάνει τα 1.072 mm και 882 mm, αντίστοιχα, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ στις εκδόσεις που δεν εξοπλίζονται με το ήπιο υβριδικό σύστημα αγγίζει τα 411 λίτρα.

interior

Από τεχνολογικής πλευράς, το μικρό crossover αποδεικνύεται αρκετά «φορτωμένο» με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25” να συνοδεύεται από μία οθόνη 8” ή 10,25” για το infotainment, ενώ με την 8άρα οθόνη είναι διαθέσιμη και η ασύρματη διασύνδεση του smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Πολυτέλειες όπως επιφάνεια ασύρματης φόρτισης και τρεις θύρες USB (η μία είναι ταχυφόρτισης) δίνουν επίσης το "παρών".

Σημαντικό προσόν του κορεατικού μοντέλου αποτελεί το πληρέστατο πακέτο ασφαλείας, το οποίο το τοποθετεί κατευθείαν απέναντι στους κορυφαίους της κατηγορίας, με 16 διαφορετικά συστήματα κάτω από την ομπρέλα Smart Sense. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται και αρκετές δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης, όπως για παράδειγμα, το σύστημα Lane Following Assist (LFA- Διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας) και το Smart Cruise Control (NSCC) που βασίζεται στο σύστημα πλοήγησης.

Η διαθέσιμη γκάμα κινητήρων φροντίζει ώστε όσοι αποκτήσουν το νέο BAYON να ευνοούνται από εξαιρετική οικονομία καυσίμου, ενώ όλες οι εκδόσεις που εξοπλίζονται με την υβριδική τεχνολογία 48V απαλλάσσονται και από τα τέλη κυκλοφορίας. Η εισαγωγική έκδοση εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων με τους 84 ίππους που έχουμε γνωρίσει και στα i10 και i20. Πιο πάνω στην γκάμα βρίσκουμε 3κύλινδρα turbo σύνολα των 1.000 κυβικών εκατοστών με απόδοση 100 και 120 ίππους, με το 100άρι να είναι διαθέσιμο και χωρίς το σύστημα mild-hybrid.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HYUNDAI i20 1.0 T-GDi 100 PS 48V iMT

Ανάμεσα στις τεχνολογίες κινητήρων που μας έχει μάθει η Hyundai όπως το CVVD (τεχνολογία συνεχώς μεταβαλλόμενης βύθισης βαλβίδων) ή το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (iMT), το BAYON είναι το πρώτο crossover της Hyundai που είναι εξοπλισμένο με λειτουργία Rev Matching, ένα χαρακτηριστικό που συνήθως προορίζεται για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Όταν ο οδηγός κατεβάζει ταχύτητα η λειτουργία αυτή συγχρονίζει τις σ.α.λ. του κινητήρα για ομαλότερη αλλαγή. Διατίθεται για τον κινητήρα 1.0 T-GDi όταν συνδυάζεται με το κιβώτιο 7DCT για όλα τα προφίλ οδήγησης, καθώς και για τον κινητήρα 1.0 T-GDi 48V Hybrid όταν συνδυάζεται με το 6iMT, στην λειτουργία Sport.

Οι τιμές για το νέο Hyundai BAYON ξεκινούν από τις 15.790 ευρώ για την έκδοση με τον 1.2 των 84 ίππων και το πακέτο εξοπλισμού EXCLUSIVE. Δείτε αναλυτική τις τιμές όλης της γκάμας εδώ.

front

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...