Ford Puma ST Gold Edition: Το Puma ST που φτιάχτηκε από τους φίλους της μάρκας

Μέσω ψηφοφοριών που έγιναν στο Instagram και το Twitter, ο κόσμος «μίλησε» και η ειδική έκδοση του Puma ST πήρε σάρκα και οστά.

  • -
  • -

Έχοντας σαν φιλοσοφία την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, η Ford έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να φτιάξει το δικό του Puma ST το οποίο θα περνούσε μετά στην αγορά ως μια ειδική, περιορισμένης παραγωγής έκδοση. Το όνομά του είναι Puma ST Gold Edition και μέσα σε δέκα ημέρες, περισσότεροι από 250.000 χρήστες του Instagram και του Twitter ψήφιζαν ανάμεσα σε συγκεκριμένες επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ FORD PUMA ST ΜΕ ΤΟΥΣ 200 ΙΠΠΟΥΣ

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μαύρο Puma ST με κόκκινες δαγκάνες φρένων και αυτοκόλλητα να διατρέχουν το αμάξωμα. Το χρυσό χρώμα το συναντάμε στις ζάντες και σε μερικές ακόμη λεπτομέρειες τονίζοντας το όνομα Gold Edition και η παραγωγή της ειδικής έκδοσης αναμένεται να ξεκινήσει από το τέλος της χρονιάς, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, δίνοντας έναν συλλεκτικό χαρακτήρα.

Στην ψηφοφορία που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλαβε μέρος και κοινό από την Ελλάδα μέσω των λογαριασμών της ελληνικής αντιπροσωπείας.  Τα αποτελέσματα κάθε ψηφοφορίας συλλέχθηκαν από τις ευρωπαϊκές αγορές και τα κεντρικά κανάλια της Ford Ευρώπης πριν γίνει αντιπαραβολή για την ανάδειξη της επικρατέστερης συνολικής εμφάνισης. Εκτός από την εξωτερική εικόνα, το Puma ST Gold Edition δεν αλλάζει σε τίποτα από το φανταστικό Puma ST, ένα κορυφαίο μικρό SUV επιδόσεων.

Χρησιμοποιεί τον ίδιο τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα EcoBoost των 1.5 λίτρων με 200 ίππους απόδοση που είναι ικανός να προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα. Η ειδική έκδοση Gold Edition βασίζεται στο Puma ST με το πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού και υπάρχει στάνταρ το Performance Pack που μεταξύ άλλων προσθέτει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον εμπρός άξονα.

Τα πατενταρισμένα ελατήρια ανακατανομής πλευρικών φορτίων Force Vectoring Springs υπόσχονται ιδανική διαχείριση των δυνάμεων κατά την οδήγηση σε δρόμο με στροφές και σε συνδυασμό με την ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση από τη Ford Performance, αλλά και το εξαιρετικό πλαίσιο του Puma με ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία στην έκδοση ST, φτιάχνουν ένα απίστευτα fun to drive πακέτο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...