Μάθετε τα μελλοντικά μοντέλα της Mazda

Φουλ ηλεκτρική επίθεση έρχεται από τη Mazda μέσα στα επόμενα χρόνια, επενδύοντας στα ηλεκτρικά και τα Plug-In υβριδικά.

  • -
  • -

Η Mazda διατηρώντας πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της την κατασκευή αυτοκινήτων που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά του οδηγού τους, έχει εκδηλώσει ουκ ολίγες φορές τους προβληματισμούς της σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παραμένει μια από τις μάρκες που πιστεύουν και επενδύουν περισσότερα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ωστόσο ακολουθώντας το… ρεύμα της εποχής, δραστηριοποιείται και στα ηλεκτρικά μοντέλα.

Τα υβριδικά και ηλεκτρικά Mazda όμως, μπαίνουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με τον τρόπο που η ίδια η ιαπωνική εταιρεία επιθυμεί. Κύριο μέλημά της, να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας των μοντέλων της. Σε αυτό το πλαίσιο, η μάρκα σύντομα θα μας παρουσιάσει πολλά νέα γύρω από τον… ηλεκτρισμό! Στο διάστημα μεταξύ των ετών 2022-2025 η Mazda θα βγάλει στην αγορά πέντε νέα Plug-In Hybrid μοντέλα και και τρία αμιγώς ηλεκτρικά.

Μερικά θα αφορούν αποκλειστικά την αγορά της Ιαπωνίας, κάποια άλλα όμως θα προορίζονται μόνο για την αγορά της Ευρώπης, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων της Γηραιάς Ηπείρου γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εννοείται ότι οι ήπια υβριδικές εκδόσεις θα διατηρηθούν στην γκάμα ως ένα πρώτο σκαλοπάτι προς τις εξηλεκτρισμένες προτάσεις της Mazda.

Μάλιστα η μάρκα έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής πλατφόρμας μοντέλων της που ονομάζεται SKYACTIV EV Scalable Architecture και θα αποτελεί τη βάση των ηλεκτρικών μοντέλων της από το 2025 και μετά. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα έχουν τη δυνατότητα να την προσαρμόζουν σχεδόν σε όλα τα είδη και μεγέθη αμαξώματος και θα υποστηρίζει πολλές διαφορετικές αρχιτεκτονικές, από μοντέλα με έναν ηλεκτροκινητήρα μέχρι και ισχυρότερες προτάσεις που θα έχουν ηλεκτρικά μοτέρ και στους δύο άξονες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...