Αυτή είναι η νέα Porsche 911 GT3 Touring

Δείτε τι αλλάζει σε σχέση με την σκληροπυρηνική GT3 και τι επιπλέον προσφέρει

  • -
  • -

Η Porsche αποκάλυψε ακόμα μία νέα και διαφορετική εκδοχή της 911, και μάλιστα της εκρηκτικής GT3. Δίπλα στο φημισμένο αρκτικόλεξο, η γερμανική εταιρεία πρόσθεσε τη λέξη touring, προσφέροντας μία πιο… «πολιτισμένη» έκδοση του σκληροπυρηνικού μοντέλου της. Μπορεί να έχει αποβάλλει τον «αγωνιστικό μανδύα» της GT3, αλλά διατηρεί τα ίδια μηχανικά μέρη. Κάτι που σημαίνει ότι οι επιδόσεις και τα δυναμικά της χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια και αναλλοίωτα.



Οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι ευδιάκριτες και η σημαντικότερη διαφορά εντοπίζεται στην απουσία της τεράστιας αεροτομής στο πίσω μέρος. Αντί αυτής έχει τοποθετηθεί μία κρυμμένη, η οποία και εμφανίζεται αυτόματα μετά από συγκεκριμένα χιλιόμετρα. Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζει με μικρές πινελιές, όπως τα στοιχεία αλουμινίου στα παράθυρα, το κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα που είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος και φυσικά τα σήματα Touring στο αμάξωμα.

MAΘΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PORSCHE 911 GT3



Στο εσωτερικό, η σπαρτιάτικη φιλοσοφία της GT3 έχει δώσει τη θέση της στην πολυτέλεια, με δερμάτινα καθίσματα και ταπετσαρίες, όπως φυσικά και κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού. Στον τομέα των τεχνικών προδιαγραφών η μοναδική διαφορά που εντοπίζεται ανάμεσα στις δύο εκδόσεις είναι το γεγονός πως η GT3 Touring θα διατίθεται και με το χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων! Από εκεί πέρα, όλα τα μηχανικά μέρη είναι ίδια, με τον ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο κινητήρα των 4.000 cc να αποδίδει 510 ίππους. Τέλος, το βάρος της χειροκίνητης εκδοχής είναι 1.418 kg, ενώ η έκδοση με το αυτόματο 7άρι PDK αγγίζει τα 1.453 kg. Αυτό σημαίνει ότι οι επιδόσεις της είναι ίδιες, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε 3,7 sec για την χειροκίνητη έκδοση και μόλις σε 3,2 στην αυτόματη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...