Subaru Outback: Μάθε τα πάντα για την 6η γενιά που μόλις κυκλοφόρησε

Πατά για πρώτη φορά πάνω στην νέα πλατφόρμα SGP

  • -
  • -

Το Outback κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 1995. Πλέον έχει φτάσει στην 6η του γενιά, με το νέο μοντέλο να συνδυάζει νέες τεχνολογίες με μια σύγχρονη εμφάνιση τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πατάει για πρώτη φορά πάνω στην πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform) η οποία έχει εισάγει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά την ακαμψία και συνεπώς την ασφάλεια, τους μειωμένους κραδασμούς αλλά και θόρυβο στο χώρο επιβατών.

Εξωτερικά, οι γραμμές που τρέχουν κατά μήκος των θυρών και φτάνουν στις γραμμές τις πίσω αεροτομής δημιουργούν μία δυναμική εμφάνιση, ενώ η πλαϊνή σχεδίαση σε συνδυασμό με τους έντονους θόλους των τροχών δίνουν μία πιο «σκληροτράχηλη» αύρα. Το μήκος έχει αυξηθεί κατά 50 mm, από 4.820 mm σε 4870 mm, προσφέροντας όφελος στον εσωτερικό χώρο και στον χώρο αποσκευών. Η ευρυχωρία στις πίσω θέσεις έχει βελτιωθεί κατά 6 mm στα πόδια και κατά 35 mm στο πλάτος.

side

Εξετάζοντας τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι η απόσταση από το έδαφος έχει επίσης αυξηθεί, από τα 200 mm στα 213 mm, χωρίς όμως να έχει αυξηθεί το συνολικό ύψος του αυτοκινήτου. Η γωνία προσέγγισης αυξήθηκε από 18,8ο σε 19,7ο , η γωνία ράμπας από 20,3ο σε 21ο, ενώ η γωνία αναχώρησης παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητη παρά το μεγαλύτερο μήκος του πίσω μέρους του οχήματος.

Ο χώρος αποσκευών, εξοπλισμένος πλέον με την νέα, hands-free τεχνολογία ανοίγματος, έχει μεγαλύτερο μέγιστο πλάτος κατά 1,9 mm ενώ αντίστοιχα έχουν αυξηθεί και διαστάσεις της επιφάνειας φόρτωσης, κατά 23,9 mm σε μήκος και 20 mm σε πλάτος. Η συνολική χωρητικότητα έχει αυξηθεί κατά 7% σε σχέση με τον προκάτοχο του, αγγίζοντας πλέον τα 561 λίτρα με τα καθίσματα της δεύτερης σειράς στην θέση τους.

interior

Περνώντας στην καμπίνα παρατηρούμε έναν πλήρως ανασχεδιασμένο αλλά παραδοσιακό, αναλογικό πίνακα οργάνων, ο οποίος συνοδεύεται πλέον από μία νέα μεγάλη, κάθετη οθόνη αφής 11,6’’ για το infotainment. Το σαλόνι έρχεται με 4 διαφορετικές επενδύσεις – δύο δερμάτινες, μία υφασμάτινη και μία αδιάβροχη – με την τελευταία να προσφέρεται μαζί με την νεοαφιχθείσα έκδοση Adventure. Εκτός της οθόνης των 11,6’’ όμως, υπάρχουν κι άλλες νέες λειτουργίες και εξοπλισμός που κάνουν την ζωή των επιβατών πιο εύκολη, όπως:

  • Η πίσω ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα με λειτουργία Hands-Free  που προαναφέραμε
  • Θερμαινόμενα, τιμόνι και πίσω καθίσματα
  • Αναδιπλούμενοι καθρέπτες με λειτουργία αυτόματης κλίσης προς τα κάτω στην όπισθεν
  • Προβολείς ομίχλης LED εμπρός
  • Νέες ράγες οροφής με πτυσσόμενες ράβδους
  • Υπενθύμιση πίσω καθίσματος

Παράλληλα, εκτός από βελτιώσεις στα δομικά στοιχεία που βελτιώνουν την παθητική ασφάλεια του οχήματος, το σύστημα EyeSight, που είναι στάνταρ σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού, έχει υποβληθεί σε σημαντικές ενημερώσεις και εξελίξεις, με συστήματα όπως το Lane Centering Function, το Autonomous Emergency Steering, το Emergency Lane Keep Assist και πολλά άλλα, να είναι πλέον διαθέσιμα στο νέο Outback.

Τέλος, περνώντας κάτω από το καπό, συναντάμε έναν βενζινοκινητήρα boxer 2,5 λίτρων, με το 90% των μερών του να έχει βελτιωθεί. Πρώτα απ’ όλα το σύστημα ψεκασμού καυσίμου έχει αλλάξει σε άμεσο ψεκασμό με την παροχή ισχύος αλλά και την καμπύλη της ροπής να επωφελούνται από αυτό, ενώ παράλληλα έχει μειωθεί και η κατανάλωση. Αποδίδει 169 PS και 252 Nm ροπής τα οποία περνούν και στους 4 τροχούς μέσω ενός ανανεωμένου κιβωτίου CVT του οποίου οι “εικονικές” ταχύτητες που διατίθενται στην χειροκίνητη χρήση έχουν αυξηθεί από 7 σε 8.

front

Σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης Subaru Symmetrical AWD, το Active Torque Split έχει ως στόχο τη βέλτιστη κατανομή της ροπής μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, ανάλογα με την διαθέσιμη πρόσφυση. Το σύστημα X-MODE συμβάλλει στην ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη οδήγηση σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Το νέο Subaru Outback παίρνει το ρόλο της ναυαρχίδας για την ιαπωνική μάρκα με τις τιμές να ξεκινούν από τις 57.750 ευρώ για την έκδοση Style. Για να δείτε αναλυτικά τις εκδόσεις, τον εξοπλισμό που προσφέρουν αλλά και ποιο είναι το κόστος απόκτησης της κάθε μίας, πατήστε εδώ.

Εσάς πως σας φαίνεται; Είναι αυτό το ιδανικό μέσο για εκτός δρόμου αποδράσεις με την οικογένεια;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...