Bugatti Chiron Super Sport: Το νέο hypercar των 3,2 εκατομμυρίων ευρώ (video)

Η νέα Bugatti Chiron Super Sport δίνει έμφαση στην πολυτέλεια, αλλά και την αεροδυναμική

  • -
  • -

Μία ακόμα έκδοση προστέθηκε στη γκάμα της Bugatti Chiron, αυτή τη φορά με την ονομασία Super Sport. Δεν πρόκειται για μία ριζικά διαφορετική εκδοχή του εντυπωσιακού hypercar, αλλά για μία αναβαθμισμένη έκδοση της Super Sport 300+. Για όσους δεν θυμούνται, το συγκεκριμένο μοντέλο είχε κατασκευαστεί με γνώμονα τα κορυφαίες επιδόσεις, καταφέρνοντας μάλιστα να σημειώσει τελική ταχύτητα της τάξεως των 490,48 km/h! Την Super Sport 300+ ακολούθησε η οδηγοκεντρική Pur Sport, με την οποία η Bugatti θέλησε να αποδείξει πως η Chiron δεν είναι εντυπωσιακά γρήγορη μόνο στην ευθεία, αλλά και στην πίστα. Αμφότερες οι δύο εκδόσεις είχαν κατασκευαστεί με γνώμονα τις εκρηκτικές επιδόσεις και χρόνους, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται  από αρκετούς συμβιβασμούς σε επίπεδο άνεσης με στόχο το μειωμένο βάρος.



Επειδή, βέβαια, όποιος έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει μερικά εκατομμύρια ευρώ για μία κατασκευή του είδους είναι πολύ πιθανό να αναζητά την πολυτέλεια, η έκδοση Super Sport έρχεται να… «γεφυρώσει» αυτό το χάσμα. Βασισμένη στην έκδοση 300+ μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη, αλλά προσφέρει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και κορυφαία ποιότητα. Για αυτό εξάλλου το κόστος κτήσης αγγίζει τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα κατασκευαστούν μόλις 60 κομμάτια.

Σε σχέση με τη… βασική έκδοση της Chiron, διαθέτει μεγαλύτερο κατά 25 cm πίσω μέρος, το οποίο συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής. Αυτό συνδυάζεται με έναν καινούργιας σχεδίασης διαχύτη, ο οποίος μάλιστα φιλοξενεί τέσσερις συνολικά κάθετα τοποθετημένες εξατμίσεις και επιπλέον αεραγωγούς που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη αρνητική άντωση και πρόσφυση. Τέλος, οι ζάντες αλουμινίου έχουν νέα σχεδίαση και θα προσφέρονται αποκλειστικά στην Super Sport.



Αλλαγές συναντάμε στο σύστημα διεύθυνσης, αλλά και την ανάρτηση, με την τελευταία να έχει νέες ρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της ευστάθειας, όπως και της άνεσης. Μάλιστα, αποκλειστικά για την Super Sport έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 της Michelin, τα οποία σύμφωνα με την Bugatti είναι τα μοναδικά στον κόσμο που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ταχύτητες που ξεπερνάνε τα 500 km/h. Μάλιστα, για να εξακριβωθεί η αντοχή τους, υπόκειται σε αντίστοιχες δοκιμασίες με αυτές που πραγματοποιούνται στα ελαστικά των διαστημικών λεωφορείων!



Περνώντας στο εσωτερικό, η αλκαντάρα που κυριαρχούσε στις 300+ και Pur Sport έχει δώσει τη θέση της στο δέρμα και τις πινελιές αλουμινίου που της χαρίζουν ένα πολυτελές περιβάλλον.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, ο W16 αποδίδει 1.600 ίππους, αλλά η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά μόλις στα 440 km/h. Φυσικά, οι επιδόσεις της παραμένουν εκρηκτικές, αφού για το 0-200 km/h χρειάζονται μόλις 5,8 sec, ενώ για το 0-300 km/απαιτούνται 12,1 sec. Γενικότερα, σε σχέση με την «απλή» Chiron είναι 7% ταχύτερη. Πάντα σύμφωνα με τους τεχνικούς της Bugatti… Για όσους αγωνιούν για την απόκτηση της, αρκεί να γνωρίζουν πως θα είναι διαθέσιμη από το νέο έτος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...