Και εγένετο η Bugatti Chiron Pur Sport!

Η Bugatti παρουσίασε ακόμα μία έκδοση της Chiron, με την Pur Sport να είναι προσανατολισμένη για τον πραγματικό οδηγό

  • -
  • -

Μπορεί η γκάμα της Bugatti να περιλαμβάνει μόλις ένα μοντέλο, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι ειδικές εκδόσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η τελευταία που παρουσιάστηκε από την Bugatti είναι η Chiron Pur Sport, η οποία και είναι εστιασμένη στον οδηγό βελτιώνοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού hypercar. Κάτι που σημαίνει ότι οι τεχνικοί της Bugatti επικέντρωσαν την προσοχή τους στην οδική συμπεριφορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο W16 κινητήρας των 8.000 cc εξακολουθεί να αποδίδει 1.500 ίππους, με μοναδική διαφορά ότι ο κόφτης έχει μετατοπιστεί 200 σ.α.λ. ψηλότερα, και συγκεκριμένα στις 6.900 σ.α.λ. Αυτό είναι απόρροια της διαφορετικής κλιμάκωσης του αυτόματου κιβωτίου, το οποίο έχει κατά 15% πιο κοντές σχέσεις. Στοιχείο που έχει άμεσο αντίκτυπο στην απόκριση του γκαζιού και στη γενικότερη λειτουργία του 8λιτρου συνόλου, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται κατά 40% πιο ελαστικός.


Φυσικά, οι σημαντικότερες διαφορές εντοπίζονται στο στήσιμο της Pur Sport, με τα εμπρός ελατήρια να είναι 65% πιο σφικτά εμπρός και κατά 33% πίσω, την ώρα που διαφοροποιημένη είναι και η ρύθμιση της ανάρτησης. Η Pur Sport εφοδιάζεται με ζάντες που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, οι οποίες είναι κατά 16 κιλά ελαφρύτερες, ενώ έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής, αλλά και την καλύτερη ψύξη των φρένων. Αποκλειστικά για την Pur Sport έχουν εξελιχθεί και τα ελαστικά της Michelin, διάστασης 285/30/20 μπροστά και 355/25/21 πίσω.

Αλλαγές συναντάμε και στην αισθητική της Pur Sport, η οποία έχει διαφοροποιημένη εμπρός μάσκα και νέο σπλίτερ, με αρκετές δόσεις από κάρμπον. Η πλέον ευδιάκριτη είναι η τερατώδης αεροτομή στο πίσω μέρος, η οποία και φροντίζει για την παραγωγή ακόμα περισσότερης κάθετης δύναμης. Ελαφρύτερες και κατασκευασμένες από τιτάνιο είναι οι εξατμίσεις στο πίσω μέρος. Η Bugatti θα κατασκευάσει μόλις 60 Chiron Pur Sport, με την παραγωγή τους να ξεκινάει το δεύτερο μισό του 2020. Κάθε μία θα έχει κόστος 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις 200.000 ευρώ παραπάνω από την… απλή έκδοση!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...