Το Toyota Land Cruiser αποκαλύπτεται με το σταγονόμετρο (videos)

Μέσα από συνολικά 12 δευτερόλεπτα, η Toyota δίνει στη δημοσιότητα μερικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες από τη νέα γενιά του διάσημου offroader.

  • -
  • -

Μέχρι σήμερα, η Toyota είναι φειδωλή στις ανακοινώσεις της σχετικά με το νέο Land Cruiser. Ένα από τα πιο δυνατά ονόματα της μάρκας ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε νέα γενιά και οι Ιάπωνες «προστατεύουν» τις πληροφορίες γύρω από αυτό, ωστόσο αρκετές λεπτομέρειες έχουν βγει στη δημοσιότητα.

Το νέο Land Cruiser λοιπόν, σύντομα θα παρουσιαστεί και η Toyota ανέβασε στο διαδίκτυο δύο βίντεο, διάρκειας έξι δευτερολέπτων έκαστο, τα οποία αποκαλύπτουν πολύ στοχευμένα σχεδιαστικά στοιχεία. Για την ακρίβεια μόνο τα φωτιστικά σώματα μπορούν να διακριθούν, μαζί με μια ιδέα από το γενικότερο σχήμα του αυτοκινήτου.

Όπως είπαμε η Toyota δεν έχει δώσει τεχνικά χαρακτηριστικά στη δημοσιότητα όμως κάποια έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-F και οι μεγάλοι V8 κινητήρες θα αντικατασταθούν από δύο μικρότερους V6. Το τούρμπο μοτέρ βενζίνης θα έχει χωρητικότητα 3.5 λίτρα, απόδοσης κοντά στους 420 ίππους με 650 Nm ροπής.

Το αντίστοιχο πετρελαίου θα έχει ελαφρώς χαμηλότερο κυβισμό στα 3.3 λίτρα με απόδοση περίπου 100 ίππους κάτω, στα 310 άλογα, ωστόσο η ροπή του θα είναι μεγαλύτερη φτάνοντας στα 700 Nm. Κοινός παρονομαστής των δύο συνόλων αποτελεί ένα εξελιγμένο αυτόματο σασμάν των δέκα σχέσεων, που φυσικά θα στέλνει κίνηση και στους δύο άξονες.

Η σημερινή γενιά του Land Cruiser μετρά κάπου στα 14 χρόνια καριέρας και η Toyota θα αλλάξει ριζικά τα σημεία στα οποία το μοντέλο άρχισε να δείχνει την ηλικία του. Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, η σχεδίαση του εσωτερικού θα γίνει από λευκή κόλλα χαρτί, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η έκδοση GR Sport που ανάμεσα στα highlights της θα είναι η επιθετική εικόνα της με νέους προφυλακτήρες, σχέδια τροχών και άλλες μικρές αλλαγές.

Πληροφορίες από τη Μέση Ανατολή (εκεί που το Land Cruiser σπάει ταμεία σε πωλήσεις) λένε ότι στην καμπίνα θα υπάρχει οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ψηφιακός πίνακας οργάνων, απλοποιημένη κονσόλα με πολύ λιγότερα φυσικά πλήκτρα και εξοπλισμός υπεράνω κριτικής που θα περιλαμβάνει κλιματισμό τεσσάρων ζωνών, ηχοσύστημα της JBL με 14 ηχεία, ηλιοροφή και θερμαινόμενα/κλιματιζόμενα δερμάτινα ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες από το βασικό πακέτο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...