Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Kia Sportage βγήκαν στον αέρα

Για πρώτη φορά στην ιστορία των 28 χρόνων του, το Kia Sportage παρουσιάζεται σε μια έκδοση ειδικά για την Ευρώπη.

  • -
  • -

Λίγο πριν αποκαλυφθεί επίσημα, η Kia μας δείχνει μερικές φωτογραφίες από το νέο Sportage. Ο δύσκολος στίβος μάχης των SUV στην ευρωπαϊκή αγορά οδήγησε την Kia να δημιουργήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, μια γενιά ειδικά εξελιγμένη για την Ευρώπη. Η μάρκα μας εντυπωσιάζει συνεχώς με τα νέα δημιουργήματά της και το Sportage, ως ένας βασικός πυλώνας πωλήσεων στη Γηραιά Ήπειρο, έρχεται πιο προετοιμασμένο από ποτέ.

Αναμένεται ότι θα αποκαλυφθεί τον Ιούλιο στην Κορέα και ο σχεδιασμός του θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, έναν από τους λόγους που ο υποψήφιος αγοραστής θα πάει μέχρι την έκθεση ώστε να το περιεργαστεί. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia, η Opposites United, που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος, αποτελεί τον πυρήνα του design του Sportage, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της εμφάνισης και του χαρακτήρα του. Οι πρώτες εικόνες δίνουν μια αρχική αίσθηση της αποφασιστικής και πρωτοποριακής παρουσίας του SUV αποτίνοντας φόρο τιμής στην τελειότητα και την απλότητα της φύσης, ενώ ταυτόχρονα συνδέονται με τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση.

Από την άλλη στο εσωτερικό, η Kia θέλει να καταστήσει σαφές ότι το νέο Sportage βάζει στο επίκεντρο την τεχνολογία και την αίσθηση ποιότητας. Η καμπίνα προσανατολίζεται προς τον οδηγό και η προσοχή στρέφεται αμέσως στην πολύ μεγάλη καμπύλη οθόνη που παίρνει θέση ψηλά στο ταμπλό και καλύπτει τόσο το ρόλο του πίνακα οργάνων, όσο και εκείνον της κεντρικής οθόνης του infotainment.

Η φωτογραφία δεν αποκαλύπτει πολλά, ωστόσο διακρίνεται ότι η κεντρική κονσόλα δεν διαθέτει τη λογική της σημερινής γενιάς με τους διακόπτες και τα χειριστήρια αλλά μια πιο σύγχρονη προσέγγιση που θα περιλαμβάνει τους βασικούς διακόπτες μόνο. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Kia Sportage θα μάθουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αναμένουμε να δούμε και με τι κινητήρες θα συνδυάζεται, όπως και τις εκδόσεις που θα βρίσκονται στην γκάμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...