Η Fiat ζητά να διαλέξετε εσείς το όνομα για το νέο της μικρό crossover

3 διαθέσιμες επιλογές. Ποιο προτιμάτε;

  • -
  • -

Η Fiat έχει αρκετά χρόνια πλέον που απέσυρε το Punto από την αγορά, με την θέση για την συγκεκριμένη κατηγορία να έχει μείνει κενή για την ιταλική εταιρεία στην αγορά της Ευρώπης. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για την Νότια Αμερική, η οποία το 2017 απέκτησε το Argo, ενώ το 2018 ακολούθησε και η sedan εκδοχή του μοντέλου που έφερε το όνομα Cronos. Σε αυτή την νοτιοαμερικανική γκάμα έρχεται να προστεθεί τώρα και ένα compact crossover, του οποίου το όνομα εξαρτάται από… εσάς.

Το μοντέλο που προς το παρόν αυτοαποκαλείται “SuvFiat” έχει αφεθεί στην δική σας κρίση για το ποια θα είναι η τελική του ονομασία. Ο όμιλος Stellantis ζητά από τους θαυμαστές της μάρκας να πάνε στον αντίστοιχη ιστοσελίδα και να διαλέξουν μία από τις τρεις διαθέσιμες επιλογές: Tuo, Domo και Pulse. Το όνομα με τις περισσότερες ψήφους μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει και η επίσημη ονομασία του νέου B-SUV που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Βραζιλίας τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Το νέο μοντέλο πατά πάνω σε μία νέα πλατφόρμα που ονομάζεται “MLA” και όχι στην ίδια που κρύβουν από κάτω τα Argo και Cronos. Σύμφωνα με την Fiat, η νέα αυτή αρχιτεκτονική προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, στιβαρότητα, άνεση και ασφάλεια. Κάτω από το καπό φήμες θέλουν την κορυφαία έκδοση να κρύβει έναν 3κύλινδρο turbo 1.000άρη με απόδοση 125 ίππους και ροπή οριακά κάτω από τα 200 Nm, ο οποίος θα συνδέεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Πιο κάτω στην γκάμα θα βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικό 1.300άρης, απόδοσης 110 ίππων και 139 Nm ροπής. Στην προκειμένη περίπτωση θα χρησιμοποιείται αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια πληροφορία που να λέει πως το μικρό SUV θα κυκλοφορήσει κάπου αλλού εκτός την νοτιοαμερικανικής αγοράς.

Fiat-compact-SUV-name-2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...