Η Mugen βελτίωσε κιόλας το Honda HR-V

Όλο μούρη κι από γκάζι… λίγα πράγματα

  • -
  • -

Παλαιότερα, στο άκουσμα της λέξης Mugen, το μυαλό έκανε συνειρμούς με υψηλόστροφα, φωνακλάδικα μοτέρ, χαμηλωμένο αμάξωμα και πολλές φορές οριακά «κιτς» προσθήκες, με γνώμονα όμως πάντα την βελτίωση των επιδόσεων. Ακόμη και το υβριδικό CR-Z, πριν από μία δεκαετία, μετατράπηκε σε «πολεμική μηχανή», χωρίς να χάσει και τον οικολογικό του χαρακτήρα.

Εν έτη 2021 όμως, φαίνεται πως ο βελτιωτικός οίκος έχει αλλάξει φιλοσοφία, με τις προσθήκες του στα μοντέλα παραγωγής της Honda να είναι όλο μούρη και από γκάζι… λίγα πράγματα. Το είδαμε να συμβαίνει με το νέο Civic, τόσο στην απλή όσο και στην σκληροπυρηνική Type R έκδοση, και τώρα συμβαίνει και με το προσφάτως ανανεωμένο HR-V.

Ο οίκος, που ιδρύθηκε από τον υιό του ιδρυτή της Honda, Hirotoshi Honda, προσφέρει μία σειρά εξαρτημάτων για το ιαπωνικό SUV που περιέχει από πατάκια για την καμπίνα, μέχρι ολόκληρο body kit, με τις μηχανικές επεμβάσεις να είναι περιορισμένες σε νέο σύστημα εξάτμισης και νέο αγωνιστικό φίλτρο αέρα. Σε άλλα νέα, το μόνο που θα μπορούσε να προσφέρει μία απειροελάχιστη διαφορά στις επιδόσεις του μοντέλου είναι οι νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών που προσφέρονται, καθώς είναι ελαφρύτερες από τις εργοστασιακές. Το πόσο ελαφρύτερες παραμένει άγνωστο, αλλά δεν περιμένουμε κάποια ακραία αλλαγή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...