Ford Evos: Ο αντικαταστάτης του Mondeo;

Η Ford παρουσίασε στη Σαγκάη το Evos, το οποίο έχει εξελιχθεί στην Κίνα, αλλά θα είναι διαθέσιμο και στην ευρωπαϊκή αγορά

  • -
  • -

Το Evos το γνωρίσαμε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο το 2011, ενώ μετά από αρκετό καιρό είχαν διαρρεύσει αρκετές φήμες για την κατασκευή του ομώνυμου μοντέλου. Οι κατασκοπευτικές εικόνες του αυτοκινήτου με καμουφλάζ επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες και στη Σαγκάη η Ford παρουσίασε και επίσημα το νέο Evos. Πρόκειται για ένα αμάξωμα που ακροβατεί ανάμεσα σε ένα SUV, αλλά ενός μοντέλου με estate στοιχεία. Θα μπορούσε να πει κανείς πως θυμίζει τη Citroen C5 X που είδαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Το Evos είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό στις εγκαταστάσεις της Ford στην Κίνα! Μάλιστα, θα παράγεται στην ασιατική χώρα και από εκεί θα ξεκινάει το ταξίδι του για τις υπόλοιπες αγορές παγκοσμίως.



Το πεντάθυρο αμάξωμα είναι εντυπωσιακό και σίγουρα με την πρώτη ματιά θα μπορούσε να πει κανείς ότι παραπέμπει στην αμιγώς ηλεκτρική Mach-e. Η απόσταση από το έδαφος είναι σημαντική, ενώ η σχεδίαση του μοιάζει να έχει δανειστεί στοιχεία και κουπέ μοντέλο. Εντυπωσιακή είναι η εικόνα στο εσωτερικό, με ολόκληρη την κεντρική κονσόλα να έχει ουσιαστικά δώσει τη θέση της σε μία τεράστια οθόνη! Θυμίζει περισσότερο το Honda e, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να έχει διάσταση 12,3’’, την ώρα που το υπόλοιπο της οθόνης αφής φτάνει τις 27’’!



Το Evos θα εισαχθεί και στην ευρωπαϊκή αγορά και ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως αναμένεται να αντικαταστήσει το Mondeo. Κάτι αρκετά ενδιαφέρον, αφού η Ford με αυτόν τον τρόπο θα προσεγγίσει τελείως διαφορετικά μία πιο… παραδοσιακή κατηγορία αγοραστών. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες είναι σίγουρο ότι θα διατίθεται και σε plug-in έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...