Αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes-Benz EQB

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών η Mercedes-Benz αποκάλυψε ακόμα ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Ο λόγος για τη νέα EQB που αρχικά θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας

  • -
  • -

Στη Mercedes-Benz είναι πεπεισμένοι πως το μέλλον της αυτοκίνησης είναι συνυφασμένο με την ηλεκτροκίνηση και το αποδεικνύουν έμπρακτα με την παρουσίαση όλο και περισσοτέρων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Η αρχή έγινε με την EQA, ενώ πριν από μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε και επίσημα η πολυτελής EQS. Σήμερα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το τρίτο κατά σειρά αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, την EQB.
Ουσιαστικά, πρόκειται για την ηλεκτρική εκδοχή της GLB, η οποία και έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση της Σαγκάης. Το μοντέλο που αποκαλύφθηκε θα είναι αρχικά διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας, με την ευρωπαϊκή εκδοχή να αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα μέσα στο καλοκαίρι, ενώ θα την δούμε στην αγορά της γηραιάς ηπείρου το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε.


ΜΑΘΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ MERCEDES-BENZ EQS


Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την EQA και στην κινέζικη αγορά θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε 7θέσια διάταξη! Εκμεταλλευόμενη το μεγάλο μεταξόνιο (2.829 mm) η EQB ξεχωρίζει για τους άφθονους χώρους στο εσωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και με επτά θέσεις προσφέρει χώρο αποσκευών που κυμαίνεται από τα 465 έως τα 1.710 lt! Αξίζει να σημειώσουμε, πως οι δύο επιπλέον θέσεις στην 3η σειρά μπορούν να φιλοξενήσουν δύο άτομα με ύψος έως και 1.65.



MERCEDES-BENZ EQΑ: ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Σχεδιαστικά δεν διαφοροποιείται σημαντικά από την GLB, με τις κυριότερες αλλαγές να εντοπίζονται στο εμπρός μέρος. Ακολουθείται η σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων της σειράς EQ, με την κλειστή μάσκα χωρίς αεραγωγούς και τα μαύρα βαμμένα πλαστικά να μαρτυρούν την ηλεκτρική της ταυτότητα. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω ακολουθούν τη λογική με την ενιαία λωρίδα που τα ενώνει μεταξύ τους, σήμα κατατεθέν πλέον των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz.



Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη, με το σύστημα πολυμέσων ΜBUX να δεσπόζει και να συμβαδίζει απόλυτα με την ψηφιακή φιλοσοφία των σύγχρονων μοντέλων της γερμανικής εταιρείας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη αφής είναι το κύριο χαρακτηριστικό του περιβάλλοντος στο εσωτερικό, ενώ σε επίπεδο εξοπλισμού η έκδοση που παρουσιάστηκε για την Κίνα φέρει τα χαρακτηριστικά AMG Line. Κάτι που σημαίνει πως περιλαμβάνει την πλειονότητα των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της Mercedes-Benz. Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, στην Ευρώπη θα προσφέρεται με μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων, με διαφορετικές τιμές ισχύος και αυτονομία, ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών θα αγγίζει τα 66,5 kWh. Στη Κίνα, πάντως, θα προσφέρεται στην έκδοση EQB 350 4MATIC, με δύο ηλεκτροκινητήρες, ισχύ 292 ίππων και αυτονομία της τάξεως των 420 km. Πάντως, δεδομένη πρέπει να θεωρείται σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mercedes-Benz, μία ακόμα εκδοχή της EQB με ιδιαίτερη έμφαση στην αυτονομία. 

Σημειώστε, ότι η ευρωπαϊκή εκδοχή της EQB θα παράγεται στο εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Kecskemet της Ουγγαρίας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...