Όχι δεν είναι ακόμη ένα ηλεκτρικό – Το γεμάτο συναίσθημα ιταλικό supercar

Τιμά τις παραδόσεις με ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα

  • -
  • -

Μία μικρή ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία που φέρει το όνομα FV Frangivento, μόλις αποκάλυψε το νέο της supercar, το Sorpasso. Θα έρθει σε δύο εκδόσεις, Stradale και GTXX, με την πρώτη να κινείται από έναν, ατμοσφαιρικό παρακαλώ, V10 618 ίππων, ενώ η GTXX θα προσφέρεται με τον ίδιο κινητήρα, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση θα συνοδεύεται από έναν κομπρέσορα, με την ισχύ να σκαρφαλώνει στους 862 ίππους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το Sorpasso GTXX να ολοκληρώνει το σπριντ μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 2,9 sec, ενώ δεν σταματά να επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 344 km/h. Τόσο η GTXX, αλλά και η Stradale, έρχονται με κίνηση και στους 4 τροχούς.

side

Εμφανισιακά, το FV Frangivento Sorpasso μόνο απαρατήρητο δεν περνά, με έντονες γωνίες και αγριεμένο design. Το εμπρός μέρος, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε πως θυμίζει ελαφρώς το ηλεκτρικό supercar του Pininfarina, έρχεται με φώτα ημέρας τεχνολογίας LED και τεράστιες εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, ενώ ακόμη πιο ιδιαίτερη είναι η πλαϊνή όψη του με την οροφή του αυτοκινήτου να συνεχίζει σχεδόν μέχρι πίσω στο ίδιο ύψος. Περνώντας στο πίσω μέρος, εκεί είναι που σίγουρα το Sorpasso ξεχωρίζει από την πλειοψηφία των supercars, με δύο πτερύγια στις πάνω εξωτερικές άκρες, μία μπάρα LED να τα διαπερνά καθώς διασχίζει όλο το πλάτος της πίσω όψης, τέσσερις εξατμίσεις και έναν επιβλητικό διαχύτη, να δημιουργούν μία εξωπραγματική εμφάνιση.

Ακόμη δεν έχουν δημοσιευτεί εικόνες του εσωτερικού, εκτός από μία δήλωση του κατασκευαστή που θέλει την καμπίνα να είναι πλημμυρισμένη από επενδύσεις δέρματος και alcantara. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως το μηχανικά-μερακλίδικο supercar, θα φέρει και έναν βοηθό σε μορφή avatar, με το σύστημα να χρησιμοποιεί τεχνολογία AI.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα εμπλοκής και στην δημιουργία του οχήματος, φέρνοντας το προσωπικό τους μοντέλο στα μέτρα τους.

back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...