Αυτό είναι το θηριώδες Nissan Patrol Nismo με V8 κινητήρα

Η αναπάντεχη προσθήκη στην οικογένεια Nismo που όλοι κρυφά θέλαμε

  • -
  • -

Μετά τα 370 Ζ και GT-R ποιο είναι το αμέσως επόμενο μοντέλο που θα σκεφτόταν κανείς πως θα προσθέσει η Nissan στην γκάμα της Nismo; Το νέο Juke μήπως, όπως είχε γίνει και με την παλαιότερη γενιά; Μπα… SUV μεν, όχι τόσο μικρό δε. Το νέο μοντέλο που δέχεται το βάπτισμα του in-house βελτιωτικού οίκου της ιαπωνικής εταιρείας είναι το τεραστίων διαστάσεων Nissan Patrol.

Βαδίζοντας στα χνάρια του προκατόχου του, κάνει μεταμόσχευση καρδιάς και έρχεται στην ζωή πλέον με V8 κινητήρα 5,6 λίτρων, απόδοσης 434 ίππων και 560 Nm ροπής. Για να μπορέσει να διαχειριστεί όλη αυτή την παραπανίσια ισχύ, η Nissan έκανε μερικές επεμβάσεις στην ανάρτηση της Bilstein για καλύτερο κράτημα, ενώ συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως intelligent emergency braking με ανίχνευση πεζών, forward collision warning και πολλά άλλα, είναι εκεί για να φροντίσουν ώστε ο οδηγός να μην αγχωθεί λόγω των έξτρα ίππων που βρίσκονται κάτω από το δεξί του πόδι.

back

Όσον αφορά την σχεδίαση του σπορ SUV, δύσκολα περνά απαρατήρητο. Από την πρώτη κιόλας ματιά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για το νέο Patrol Nismo. Πιο επιθετικό body kit από όποια μεριά κι αν κοιτάξεις, με τρεις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές και ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών, ταιριάζουν γάντι στο θηρίο που κρύβεται κάτω από το καπό.

Με το μεγάλο SUV της Nissan να κλείνει φέτος 70 χρόνια ζωής, η νέα Nismo έκδοση αποτελεί μόνο έναν από τους προγραμματισμένους εορτασμούς της εταιρείας για την επέτειο του μοντέλου. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στην Μέση Ανατολή από αυτόν τον μήνα, με το κόστος να υπολογίζεται στις 90.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...