Το νέο Subaru Outback έρχεται στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα

Η 6η γενιά του ιαπωνικού estate με νέο boxer κινητήρα και αναβαθμίσεις σε τεχνολογία και ασφάλεια

  • -
  • -

Η Subaru ετοιμάζεται να λανσάρει την 6η γενιά του Outback στην Ευρώπη μέσα στον επόμενο μήνα, με το νέο αυτοκίνητο να προσφέρει πληθώρα αναβαθμίσεων σε σχέση με τον προκάτοχο του. Αρχικά η boxer ατμοσφαιρική καρδιά των 2,4 λίτρων που κινούσε την προηγούμενη γενιά έχει δεχθεί βελτιώσεις στο 90 % των εξαρτημάτων της, με κυριότερη ίσως την προσθήκη άμεσου ψεκασμού. Το αποτέλεσμα είναι αύξηση της ισχύος στους 182 ίππους, ενώ τα αμερικανικών προδιαγραφών Outback, στις κορυφαίες εκδόσεις θα εξοπλιστούν με έναν ισχυρότερο turbo boxer κινητήρα 2,4 λίτρων, η απόδοση του οποίου θα φτάνει τους 260 ίππους. Άγνωστο παραμένει ακόμα εάν η συγκεκριμένη μονάδα ισχύος θα εισαχθεί και στην Ευρώπη.

Είτε ατμοσφαιρικός, είτε turbo, ο κινητήρας θα συνδέεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο CVT, το οποίο έχει αναπρογραμματιστεί ώστε να προσφέρει επιδόσεις αντίστοιχες ενός απλού αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με τα νέα «σωθικά» του να προσφέρουν 22% μικρότερη απώλεια ισχύος σε σχέση με το κιβώτιο που αντικαθιστά. Παράλληλα, η τελευταία γενιά του ιαπωνικού off-roader έρχεται με το σύστημα τετρακίνησης της Subaru στον στάνταρ εξοπλισμό, προσφέροντας έτσι συστήματα όπως το torque vectoring και το hill descent control.

Το νέο Outback πατά πάνω στην τελευταίας γενιάς Παγκόσμια πλατφόρμα της Subaru, η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή, κάνει το αυτοκίνητο 70% πιο στιβαρό από τον προκάτοχο του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των κλίσεων του αμαξώματος στις στροφές κατά το ήμισυ και την βελτίωση της σταθερότητας στην ευθεία.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 213 χιλιοστά σε συνδυασμό με το νέο X-Mode πρόγραμμα οδήγησης, το οποίο περιέχει έτοιμες ρυθμίσεις για οδήγηση σε χιόνι και λάσπη, υπόσχονται περισσότερες off-road ικανότητες. Στο ανασχεδιασμένο εσωτερικό θα βρούμε καθίσματα από υλικό που απωθεί το νερό, ενώ σε όλες τις εκδόσεις, εκτός της βασικής, την κεντρική κονσόλα κοσμεί μία οθόνη 11,6 ιντσών.

interior

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...