Η νέα Bentley Continental GT Speed με την τελική των 330+ km/h

Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για το πιο ικανό αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ

  • -
  • -

Θυμάστε τις δύο προηγούμενες γενιές της Bentley Continental GT Speed; Θυμάστε τις Continental Supersport ή την άκρως ειδική GT3-R μερικά χρόνια πίσω; Ωραία, τώρα ξεχάστε τες καθώς σύμφωνα με την βρετανική μάρκα, η νέα GT Speed που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι το πιο εστιασμένο αυτοκίνητο επιδόσεων που κατασκεύασε στα 101 χρόνια ιστορίας της. Πολύ βαρύγδουπη δήλωση αν αναλογιστεί κανείς πως η σειρά μοντέλων Speed δεν πρέπει να χάσει κάποιο από τα στοιχεία που την κάνουν μία από τις κορυφαίες grand tourer επιλογές που ξεχειλίζουν από πολυτέλεια.

side

Να ξεκινήσουμε από τα νούμερα που εντυπωσιάζουν. Καρδία για την νέα GT Speed αποτελεί ένας twin-turbo W12 6 λίτρων με απόδοση 660 ίππους και 900(!) Nm ροπής. Η εξωφρενική αυτή ισχύς περνά μέσα από το 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Bentley για να φτάσει και στους 4 τροχούς, επιτρέποντας έτσι στο άνω των 2 τόνων αμάξωμα να επιταχύνει μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 3.5 sec, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 335 km/h!

Μιας και πιάσαμε τις ικανότητες του νέου αυτού μοντέλου να αναφέρουμε επίσης πως εξοπλίζεται με ηλεκτρονικό σύστημα τετραδιεύθυνσης, αλλά και με ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα, το πρώτο στην ιστορία της μάρκας. Τα κεραμικά φρένα μειώνουν το βάρος κατά 33 κιλά (η μόνη προσπάθεια μείωσης του βάρους για την ακρίβεια), ενώ η τετρακίνηση έχει ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να στέλνει περισσότερη ισχύ και ροπή στους πίσω τροχούς ασχέτως του επιλεγμένου driving mode.

Εμφανισιακά θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι αρκετά διακριτική αν συνυπολογίσουμε πως πρόκειται, σύμφωνα με την Bentley, για το πιο ικανό μοντέλο που κατασκεύασαν ποτέ. Μερικές χρωμιωμένες λεπτομέρειες, η σκούρα μάσκα και οι ζάντες 22 ιντσών ολοκληρώνουν την εξωτερική εικόνα, ενώ στο εσωτερικό η λέξη πολυτέλεια, όπως είναι φυσικό, έχει τον πρώτο λόγο. 26 διαφορετικές αποχρώσεις είναι διαθέσιμες για το δερμάτινο σαλόνι, ενώ παραμένει η 4θέσια διάταξη με τον χώρο αποσκευών των 235 λίτρων που βλέπουμε και στην απλή Continental.

interior

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...