Νέα Aston Martin Vantage F1 Edition για τον δρόμο

Σου αρέσει το νέο Safety Car της Formula 1; Τώρα μπορείς να το αποκτήσεις

  • -
  • -

Η Aston Martin μόλις παρουσίασε μία έκδοση παραγωγής βασισμένη στο νέο Safety Car που θα δούμε να κάνει το ντεμπούτο του την ερχόμενη Κυριακή, στον πρώτο γύρο της σεζόν του 2021 της Formula 1. Πατώντας στις βάσεις της ήδη εντυπωσιακής Vantage, το νέο μοντέλο φέρει σχεδιαστικές και μηχανικές αλλαγές που βασίζονται στο νέο Safety Car του κορυφαίου θεσμού του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

side

Η ισχύς του 4λιτρου twin-turbo V8 ανεβαίνει από τους 510 ίππους στους 535 ενώ η ροπή των 684 Nm μπορεί να μένει απαράλλαχτη, αλλά σύμφωνα με τον κατασκευαστή έχει μοιραστεί πιο ομοιόμορφα σε όλο το φάσμα των στροφών για μεγαλύτερη ελαστικότητα. Στο κιβώτιο, οι όποιες διαφοροποιήσεις βοηθούν ώστε να πραγματοποιούνται ταχύτερα οι αλλαγές σχέσης αλλά και για περισσότερο έλεγχο κατά το φρενάρισμα.

Περαιτέρω βελτιώσεις συναντάμε και στο στήσιμο του αυτοκινήτου, με το εμπρός μέρος του σασί να έχει δεχθεί ενισχύσεις για αυξημένη ακαμψία, ενώ οι αναβαθμισμένες αναρτήσεις βελτιώνουν το έλεγχο του αμαξώματος στον κάθετο άξονα χωρίς να υποβιβάζεται η ποιότητα κύλισης στις χαμηλές ταχύτητες. Τέλος, η νέα έκδοση φέρει πιο σφιχτά ελατήρια πίσω και τροποποιήσεις στο σύστημα διεύθυνσης για καλύτερο πληροφόρηση.

front

Εμφανισιακά, η έκδοση F1, τόσο στην coupe όσο και στην drop-top έκδοση, ξεχωρίζει από τις νέες ζάντες 21 ιντσών, το aero package που χαρίζει στο βρετανικό supercar 200 kg περισσότερης κάθετης δύναμης σε vmax, τις ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες και την διαφορετική μάσκα στο εμπρός μέρος. Όπως ήταν φυσικό, στην χρωματική παλέτα προστέθηκε και η χαρακτηριστική πλέον, Racing Green απόχρωση, η οποία συνδυάζεται με λεπτομέρειες σε ματ γκρι απόχρωση.

Η τιμή της νέας Vantage F1 Edition ξεκινά από τις 142.000 λίρες (165.000 ευρώ) στην Μ. Βρετανία, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον μήνα Μάιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...