Skoda Kushaq: Το νεανικό SUV για την Ινδία

Skoda Kushaq Το νεανικό SUV για την Ινδία

  • -
  • -

Η παγκοσμιοποίηση της Skoda είναι γεγονός και συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς. Μετά το λανσάρισμα των εκδόσεων Kamiq GT και Kodiaq GΤ για την αγορά της Κίνας, η τσέχικη εταιρεία παρουσίασε το κόμπακτ crossover Kushaq, το οποίο και θα διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας. Το θελκτικό SUV είναι ένα εξ’ ολοκλήρου καινούργιο μοντέλο, το οποίο και βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN. Το μήκος του είναι μικρότερο σε σχέση με το Kamiq, αν και διαθέτει μεγαλύτερο ύψος και απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το ευρωπαϊκό crossover της Skoda. Όπως αναφέρουν οι Τσέχοι, το Kushaq έχει διαφοροποιημένη ανάρτηση με μεγαλύτερη διαδρομή, έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στους δρόμους της Ινδίας. Η σχεδίαση του παραπέμπει στα μοντέλα της Skoda, αν και είναι πιο νεανικό από το Kamiq, ενώ παράλληλα παραπέμπει περισσότερο σε crossover.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη και μοιάζει αρκετά με αυτή που συναντάμε στο ευρωπαϊκό Kamiq. Διαθέτει το νέο διάκτινο τιμόνι που χαρακτηρίζει πλέον τα μοντέλα της Skoda, ενώ στη κεντρική κονσόλα δεσπόζει η νέα οθόνη αφής που φιλοξενεί και το νέο σύστημα πολυμέσων της τσέχικης εταιρείας. Το αυξημένο μεταξόνιο των 2.651 mm συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα της κατηγορίας, στοιχείο που έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο χώρο των επιβατών. Παράλληλα, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών αγγίζει τα 385 lt, νούμερο εντυπωσιακό για την κατηγορία των B-SUV.

Όσον αφορά τις κινητήριες μονάδες, θα διατίθεται με το γνωστό 1.000άρη TSΙ των 115 ίππων και θα συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η ισχυρότερη εκδοχή θα είναι αυτή με το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 1.500 cc απόδοσης 150 ίππων, το οποίο εκτός από το χειροκίνητο 6άρι, θα μπορεί να συνδυαστεί και με το αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως δεν θα υπάρχει τετρακίνητη έκδοση, αφού η κίνηση μεταφέρεται στο δρόμο αποκλειστικά από τους εμπρός τροχούς. Το Kushaq θα είναι διαθέσιμο στην Ινδία από τον Ιούνιο και δεν θα εισαχθεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Πάντως, αν η Skoda άλλαζε γνώμη, ίσως το νεανικής σχεδίασης crossover να συγκέντρωνε μεγάλο ενδιαφέρον και στη Γηραιά Ήπειρο, με δεδομένη την προτίμηση του αγοραστικού κοινού στα SUV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...