Αυτό είναι το νέο Toyota Aygo X Prologue

Ένα πιο τολμηρό και γεμάτο ζωντάνια μοντέλο για το A-segment από την ιαπωνική εταιρεία

  • -
  • -

Από το 2005 που κυκλοφόρησε, το Aygo, το μικρότερο μοντέλο της Toyota, έχει χαράξει μία διαδρομή από κοινού με τις Peugeot και Citroen χάρη στην κοινή πλατφόρμα που μοιράζεται με τα 108 και C1. Φαίνεται όμως πως το ED2, το στούντιο Ευρωπαϊκής Σχεδίασης της Toyota, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Νίκαια, στη Γαλλική Κυανή Ακτή, έχει σκοπό να το αλλάξει αυτό και το Aygo X Prologue είναι ο τρόπος.

Δίνοντας σημαντική προσοχή στο μέλλον της εν λόγω κατηγορίας, η Toyota ανέθεσε στο στούντιο ED2 την αποστολή να υλοποιήσει το Ευρωπαϊκό της όραμα γι’ αυτό το τμήμα της αγοράς. Η πρόκληση για τους σχεδιαστές ήταν να δουν τη μικρή κατηγορία με φρέσκια ματιά. Να προσδιορίσουν και να φανταστούν τι μπορεί αυτή να σημαίνει Α για τους Ευρωπαίους πελάτες, ικανοποιώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Αλλά και να αποδείξουν ότι αυτοκίνητα που κατά παράδοση αποκαλούνται ‘entry level’ μπορούν να ξεχωρίσουν με μία τολμηρή σχεδίαση.

front

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, το Aygo X Prologue ξεχωρίζει από όποια μεριά κι αν το κοιτάξεις, με επιθετικές γραμμές, μεγαλύτερους τροχούς και εντυπωσιακή διχρωμία που τραβάει τα βλέμματα. Μία νέα σφηνοειδής οροφή επιτείνει τη αίσθηση δυναμισμού προσδίδοντάς του μία πιο επιθετική σπορ εικόνα. Την ίδια στιγμή, στο εμπρός τμήμα, τα υψηλής τεχνολογίας φώτα αγκαλιάζουν το καπό για να σχηματίσουν ένα σχήμα που θυμίζει φτερούγα. Χαμηλότερα προς το έδαφος, η μεγάλη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και η προστατευτική ποδιά προσαρμόζονται σε ένα εξαγωνικό μοτίβο.

Μια πίσω προστατευτική ποδιά στεγάζει μια βάση στήριξης ποδηλάτου, έτσι ώστε η απόδραση από την καθημερινότητα να μετατρέπεται πάντα σε περιπέτεια. Εξάλλου, μία κάμερα, ιδανική για καταγραφή και κοινή χρήση στιγμιότυπων κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης, βρίσκεται ενσωματωμένη στον καθρέφτη της πόρτας. Τέλος, μια ενσωματωμένη σχάρα οροφής τονίζει το προφίλ του οχήματος, δημιουργώντας παράλληλα  μία οπτική σύνδεση με τα εξαγωνικά πίσω φώτα που παραπέμπουν στο DNA του Aygo.

Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, από την στιγμή που μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε Ευρωπαίους, μία πιο υπερυψωμένη και off-road εμφάνιση ήταν αναμενόμενη, με τα crossover-SUV να είναι η τελευταία λέξη της μόδας στον χώρο της αυτοκίνησης. Εσάς πως σας φαίνεται;

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...