Opel GTC Paris και Astra Sports Tourer

Λανσάρονται στο Παρίσι

  • -
  • -

Δύο παγκόσμιες πρεμιέρες, το πρωτότυπο GTC Paris και το Astra Sports Tourer θα είναι τα σημαντικότερα εκθέματα της Opel στη Διεθνή Έκθεση Παρισιού 2010 (2-17 Οκτωβρίου). Το GTC Paris είναι ουσιαστικά ο προπομπός της 3θυρης έκδοσης του Astra, ένα σπορ μικρομεσαίο hatchback που σύμφωνα με την Opel διαθέτει εντυπωσιακές αναλογίες και ανάγλυφες επιφάνειες, τυπικά στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας της φίρμας.

Το Astra Sports Tourer αποτελεί την έκδοση station wagon του επιτυχημένου μικρομεσαίου μοντέλου. Χάρη στην καλά μελετημένη σχεδίαση του χώρου φόρτωσης και την υψηλή του λειτουργικότητα η χωρητικότητα κυμαίνεται από 500 μέχρι 1.550 λίτρα. Με τις πλάτες των καθισμάτων αναδιπλωμένες, το μήκος του χώρου φόρτωσης αυξάνεται στα 1.835 mm, 28 mm παραπάνω από του σημερινού Astra wagon. Το νέο σύστημα πίσω καθισμάτων FlexFold επιτρέπει την εύκολη αναδίπλωση των διαιρούμενων 60/40 πλατών των πίσω καθισμάτων με το απλό πάτημα ενός μπουτόν που βρίσκεται στα πλαϊνά τοιχώματα του χώρου φόρτωσης. Ακόμη, με το Easy Access Cover του χώρου αποσκευών το κάλυμμα μαζεύεται με μία γρήγορη κίνηση του χεριού. Επιπλέον, έχουν προστεθεί 25 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα, ενώ οι μηχανικοί της Opel εξελίσσουν ένα ενσωματωμένο σύστημα σχάρας ποδηλάτου FlexFix δεύτερης γενιάς, που θα λανσαριστεί για το Sports Tourer το 2011.

Τέλος, στο σταντ της Opel στο Παρίσι θα δώσουν το παρών το νέο Meriva, το υβριδικό Ampera και η γκάμα ecoFLEX που απαρτίζεται από green εκδόσεις των Corsa, Agila, Meriva και Insignia:

 

Γκάμα
Opel ecoFLEX

Iσχύς
(PS)

Κατανάλωση
(l/100 km)

Εκπομπές CO2 (g/km)

Agila 1.2 ecoFLEX Start/Stop

94

5,0

116

Corsa 1.3 CDTI – Start/Stop

75

4,0

105

Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX

95

4,5

119

Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX

160

4,9

129

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...