Rimac C_Two: Σε ακραίες συνθήκες! (video)

Η Rimac ολοκληρώνει την εξέλιξη της C_Two, με το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar να δοκιμάζεται σε ακραίες θερμοκρασίες ζέστης και ψύχους

  • -
  • -

Το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar C_Two της Rimac βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης του. Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών, το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει και το εκρηκτικό μοντέλο της Rimac θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο προς πώληση. Με δεδομένο ότι οι πελάτες της κροατικής εταιρείας θα μπορούσαν να είναι από τις «καυτές» περιοχές της Μέσης Ανατολής, έως τις παγωμένες συνθήκες που συναντάει κανείς στη Β. Αμερική και τον Καναδά, οι τεχνικοί της Rimac χρειάστηκε να προσομοιώσουν αντίστοιχα ακραίες συνθήκες για να δοκιμάσουν τη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.

 

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, κατάφεραν να προσομοιώσουν συνθήκες που αγγίζουν τους 48ο Κελσίου, ή ακόμα και τους -28ο! Είναι χαρακτηριστικό, ότι η C_Two «ψήθηκε» σε σημείο που η εσωτερική θερμοκρασία στην καμπίνα έφτασε τους 70ο Κελσίου. Σε εκείνο το σημείο, επιστρατεύτηκαν όλα τα συστήματα ψύξης του αυτοκινήτου, καταφέρνοντας να φέρουν τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα, και συγκεκριμένα στους 22 βαθμούς, χωρίς κανένα από τα συστήματα να υπερθερμανθεί.

 

Σε ακριβώς αντίστροφες συνθήκες, το αυτοκίνητο τοποθετήθηκε στο θάλαμο προσομοίωσης για περισσότερες από οκτώ ώρες, με τη θερμοκρασία να έχει ρυθμιστεί στους -28ο Κελσίου. Και μάλιστα με τις πόρτες ανοικτές, δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα πάγου στο εσωτερικό του. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δοκιμασία ήταν αρκετά ακραία, το αυτοκίνητο «ξεπάγωσε» μέσα σε λογικό χρονικό διάστημα. Πλέον, αυτό που απομένει είναι η πραγματοποίηση των δοκιμών που απαιτούνται για την έγκριση Τύπου, ενώ θα συνεχιστούν και τα τεστ αξιοπιστίας. Η επίσημη παρουσίαση της C_Two θα λάβει χώρα σε μερικούς μήνες και μέχρι τότε μπορείτε να δείτε το βίντεο του ηλεκτρικού hypercar με τις δοκιμές εξέλιξης σε ακραίες συνθήκες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...