Volvo C40 Recharge: Νέο κουπέ SUV ηλεκτρικό

Θα μπορείς να το αγοράσεις μόνο με online παραγγελία

  • -
  • -

Η Volvo παρουσίασε το πιο πρόσφατο δημιούργημά της, που ακούει στο όνομα C40 Recharge. Είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό, προάγγελος της νέας φιλοσοφίας σε όλους τους τομείς για τη Volvo.

Το νέο μοντέλο της Volvo βασίζεται στην πλατφόρμα CMA και διακρίνεται για την κουπέ αισθητική του που συνδυάζει με ένα δυναμική σχεδίασης χαμηλό αμάξωμα. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας που εξελίχθηκε εξ αρχής ως ηλεκτρικό.

Στόχος της Volvo είναι να έχει καταφέρει μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεων παγκοσμίως να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πιο μακροπρόθεσμα και μέχρι το 2030 το σχέδιο περιλαμβάνει όλα τα αυτοκίνητα που θα διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Το Volvo C40 Recharge θα προσφέρεται αποκλειστικά σε online παραγγελίες και θα συνδυάζεται με ένα “έξυπνο” πακέτο παροχών, που περιλαμβάνουν, συντήρηση, εγγύηση, οδική βοήθεια και ακόμα ασφάλιση. Η παράδοση του αυτοκινήτου θα είναι γρήγορη, κάνοντας, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας την απόκτηση ενός αυτοκινήτου πιο ελκυστική.

Το εμπρός μέρος διαθέτει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Volvo, έχοντας επιπλέον, στοιχεία που θα συνοδεύουν τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, όπως την κλειστή μάσκα, χωρίς αεραγωγούς. Τα φωτιστικά σώματα διατηρούν το χαρακτηριστικό σχήμα και διαθέτουν τεχνολογία pixel.

Στο εσωτερικό συναντάμε στοιχεία από τα αδελφά μοντέλα της εταιρείας, με τη μεγάλη οθόνη του προηγμένου συστήματος πολυμέσων να είναι τοπθετημένη κάθετα.

Εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google, βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android. Προσφέρει στους καταναλωτές εφαρμογές Google και ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως το Google Maps, το Google Assistant και το Google Play Store. Το C40 Recharge είναι συνεχώς συνδεδεμένο με το ίντερνετ χάρη στα απεριόριστα δεδομένα που διαθέτει και έτσι, μπορεί να λαμβάνει και αναβαθμίσεις ασύρματα.

Για την κίνησή του φροντίζουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, με την μπαταρία να είναι 78 kWh. Η φόρτιση μέχρι 80% της ενέργειάς της γίνεται σε μόλις 40 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή, ενώ η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 420 χιλιόμετρα.

Το νέο Volvo C40 Recharge θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από το φθινόπωρο και θα κατασκευάζεται -όπως και το XC40 Recharge- στο εργοστάσιο της Volvo Cars στη Γάνδη του Βελγίου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...