Αυτό είναι το νέο 5θυρο MINI

Μάθε πότε θα ξεκινήσει το λανσάρισμα της νέας έκδοσης

  • -
  • -

Στην οικογένεια του μικρού μοντέλου MINI, το νέο 5θυρο MINI συνδυάζει τη χαρακτηριστική διασκεδαστική οδήγηση και το εξατομικευμένο στυλ με κορυφαία λειτουργικότητα. Τώρα, φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές, η οροφή Multitone Roof, ένα ανανεωμένο εσωτερικό και πρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού καθιστούν την πεντάθυρη έκδοση του MINI ακόμα πιο ελκυστική. Το λανσάρισμα της νέας έκδοσης του 5υρου MINI θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2021.

side

Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, η εξαγωνική μάσκα και οι στρογγυλοί προβολείς είναι στοιχεία κλειδιά στη σχεδίαση, ακόμα περισσότερο από πριν. Οι προβολείς LED περιλαμβάνονται τώρα στο βασικό εξοπλισμό όπως και τα πίσω φώτα LED με το χαρακτηριστικό μοτίβο της Βρετανικής Σημαίας. Κάθετοι αεραγωγοί αντικαθιστούν τα φώτα ομίχλης, των οποίων τη λειτουργία αναλαμβάνει τώρα ο φωτισμός κακών καιρικών συνθηκών. Όπως η λειτουργία Matrix της μεγάλης σκάλας φώτων, αποτελεί τμήμα του συστήματος προσαρμοζόμενων προβολέων LED (Adaptive LED Headlights). Επιπλέον, ο προφυλακτήρας που τώρα βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος, συνεισφέρει στη μοντέρνα εμφάνιση του εμπρός τμήματος.

Εκτός από το διευρυμένο πεδίο χρήσης του Piano Black στο εξωτερικό, η οροφή Multitone Roof, που επίσης διατίθεται προαιρετικά, προσφέρει νέες δυνατότητες εξατομίκευσης στο εξωτερικό του 5θυρου μοντέλου. Καθώς η επιφάνεια της οροφής εκτείνεται παράλληλα με το μεταξόνιο συγκριτικά με το 3θυρο MINI, η χρωματική διαβάθμιση που ξεκινά με San Marino Blue, συνεχίζεται με Pearly Aqua και ολοκληρώνεται με Jet Black στο πίσω τμήμα της Multitone Roof είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Αυτή η τεχνική διαδοχικής εφαρμογής τριών αποχρώσεων είναι πλήρως ενσωματωμένη στη διαδικασία παραγωγής του Βρετανικού εργοστασίου της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη. Παρόλα αυτά, ανεπαίσθητες αποκλίσεις στο χρωματικό μοτίβο είναι πάντα αναμενόμενες λόγω της επιρροής των διαφορετικών εξωτερικών συνθηκών. Ως αποτέλεσμα, κάθε 5θυρο MINI με οροφή Multitone Roof που περνά από τη γραμμή παραγωγής είναι μοναδικό.

Στο εσωτερικό βλέπουμε νέα σχεδίαση του κεντρικού οργάνου, που φιλοξενεί την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών (στάνταρ). Στην πλευρά του οδηγού, ξεχωρίζει η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών (προαιρετική) και το σπορ δερμάτινο τιμόνι (στάνταρ) με ανασχεδιασμένα πολυλειτουργικά μπουτόν. Για τις κρύες ημέρες, διατίθεται τώρα προαιρετικά για πρώτη φορά θερμαινόμενο τιμόνι.

interior

Το φόντο απεικόνισης στην οθόνη του κεντρικού οργάνου και στην οθόνη του ψηφιακού cockpit μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού. Τα "Lounge" και "Sport" modes έχουν τη δική τους χρωματική φιλοσοφία. Το φόντο απεικόνισης μπορεί να συνδυάζονται με τα MINI Driving Modes ενώ σε συνδυασμό με το νέο, προαιρετικό Ambient Light, οι αποχρώσεις της οθόνης μπορούν να εναρμονίζονται με το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον στο 5θυρο MINI.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...