Opel Combo-e Life: Με μηδενικούς ρύπους

Με χώρους ακόμα και για επτά άτομα έρχεται το ηλεκτρικό Opel

  • -
  • -

Η Opel αποκάλυψε το ηλεκτρικό Combo-e Life. Ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων ελευθέρου χρόνου, που παρέχει αξιόλογη ευελιξία και τεράστιους χώρους. Διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος 4,4 και 4,75 m, ενώ αμφότερες οι εκδόσεις παρέχουν τη δυνατότητα 5θέσιας ή 7θέσιας διάταξης στο εσωτερικό.

Εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh που το χαρίζει αυτονομία μέχρι και 280 χιλιόμετρα. Η απόδοσή του είναι 136 ίπποι και 260 Nm ροπής, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται σε 11,2 sec, με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά για λόγους οικονομίας στα 130 km/h.

Η μπαταρία που αποτελείται από 216 στοιχεία είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα, για μείωση του κέντρου βάρους, αλλά και καλύτερη διαχείριση των εσωτερικών χώρων. Η φόρτιση του Combo-e Life σε φορτιστή 100 kW διαρκεί περίπου 30 λεπτά για ανάκτηση μέχρι 80% της ενέργειας. Στο βασικό εξοπλισμό του διαθέτει δύο φορτιστές, ένα τριφασικό 11 kW και ένα μονοφασικό 7,4 kW.

Όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας, το Combo-e εξοπλίζεται με πληθώρα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, όπως: σύστημα ελέγχου καθόδου (hill descent control), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (driver drowsiness alert), αναγνώρισης οδικών σημάτων (traffic sign recognition) και αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με προστασία πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking).

Σε επίπεδο χώρων το Combo-e Life διαθέτει 597 λίτρα χώρου αποσκευών στη μικρή έκδοση των 4,4 m μήκους και 850 λίτρα στη μεγαλύτερη των 4,75 m. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η τιμή εκτοξεύεται στα 2.126 λίτρα και 2.693 λίτρα για τις δύο εκδόσεις αντίστοιχα. Το νέο Opel Combo-e Life θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά φέτος το φθινόπωρο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...